kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Hocalar dövüştü


Boğaziçi Üniversitesi'nde iki bayan öğretim görevlisi printer yüzünden kapıştı. Dayak yiyen hoca soluğu mahkemede aldı...
Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi'nde iki bayan öğretim görevlisi printer yüzünden saç saça baş başa kavga etti. Daha önce kızlar tuvaletine konulan gizli kamera olayı nedeniyle gündeme gelen üniversitedeki kavga mahkemeye de yansıdı.

Fen Edebiyat Fakültesi'nde Türkçe dersleri veren öğretim üyesi Sevinç Ergiydiren ile meslektaşı Sevim Yılmaz Önder fakültede aynı odayı paylaşmalarına rağmen pek iyi geçinemiyorlardı. Hatta bir tartışmadan sonra odadaki eşyalarını bile ayırdılar. İki hoca arasındaki gerginlik, bir süre önce büyük bir kavgaya dönüştü.

TOP DİSİPLİN KURULUNDA
Sevinç Ergiydiren, meslektaşı Sevim Yılmaz Önder'i kendisini tekme tokat dövdüğü gerekçesiyle Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti. Avukatı Enis Kınay aracılığıyla savcılığa sunduğu dilekçesinde arkadaşına ait bilgisayar printerini izinsiz kullandığı için tekme tokat dövüldüğünü ve saçından yerlerde sürüklendiğini belirten Ergiydiren, savcılıktan meslektaşının cezalandırılmasını istedi. Önder aleyhinde Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'nde "müessir fiil ve sövme" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme görev sırasında meydana gelen bu olayda yargılamanın Yüksek Öğretim Kanunu uyarınca üniversite yönetim kurulu üyeleri arasından oluşturulacak 3 kişilik disiplin kurulu tarafından yapılabileceğini belirtti.

Görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyanın üniversitenin disiplin kuruluna gönderilmesine hükmetti. Üniversite disiplin kurulunun "printer kavgasını" nasıl karara bağlayacağı merak konusu.

Bekir BATU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır