kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundaiassan.com.tr
 

Garanti-İntesa anlaşmaya yakın


Şahenk, Osmanlı ve Körfez'in birleştirilerek Garanti'nin iştiraki haline getirileceğini söyledi
Garanti Bankası ile İtalya'nın en büyük bankası Banca Intesa arasındaki ortaklık görüşmeleri son aşamaya geldi. Konuya ilişkin bilgiler The Wall Street Journal gazetesinde yayınlandı. Habere göre, Intesa, Garanti Bankası'nın yüzde 35 hissesini satın almak için sürdürdüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sencar Toker " Çok dikkatli bir süreç yaşıyoruz ve umuyoruz ki anlaşmaya çok yakınız" dedi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de bu konuda umutlu mesajlar verdi. Şahenk "Birleşme gerçekleştiği takdirde yabancı bankaların bankacılık sisteminde payı artacak"dedi. Şahenk Doğuş Grubu'na ait Osmanlı ve Körfez Bankası'nın birleştirileceğini, oluşacak yeni bankanın büyük ortağının da Garanti Bankası olacağını söyledi.

Şahenk, CNBC-E televizyonunda yaptığı konuşmada ise güncel ekonomik konulara değindi. Şahenk, Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı'nı değerlendirirken, "Bir felsefe değişimi sözkonusu. Daha iyi günleri getirmenin arzusuyla belirli alışkanlıkları bırakıp, çok daha iyi koşulları arıyoruz. Gelecek günler çok daha iyi olacak. Bizi dünya ülkelerin arasına katacak bir girişim bu. Onun için bu programın arkasındayız. Program, yüzde 100 herkesin avantajına olmayabilir ama, içinde bulunduğumuz dönemin netleşmesiyle birlikte iyi olacak" dedi.

İNANAN GELİYOR
Şahenk, Garanti Bankası'nın İtalyan Intesa ile nasıl birleşme aşamasına geldiği şeklindeki soruya, "Türkiye'de bazı kurumlar büyük potansiyelin varlığına inanıyor. Bu büyük potansiyel, ulusal programla ekonominin stabilize olması ve kamu borçlanma gereğinin zayıflamasıyla canlanacak.

Bu aşamada, yabancılarla evlilik şart görünüyor. Yabancıların Türk bankacılık sistemine getireceği büyük roller var. Türkiye'de çok kaliteli bankalar var. Biz inanıyoruz ki, 4-5 büyük banka bu yönde adım atacak. Bankacılık sektörü de reel değişim geçirmek durumda. Yabancılar, Türkiye'ye sadece potansiyeli için değil komşu ülkelere yakınlığından ötürü de ilgi duyuyor."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır