kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundaiassan.com.tr
 

Kriz emlakçı yaptı


Vakıflar Bankası dönmeyen krediler nedeniyle haczettiği 60 trilyon liralık taşınmazı, gazete ilanıyla satışa çıkardı
Kasım ve Şubat krizi bankaları gayrimenkul zengini yaptı. İki krizin ardından geri dönmeyen kredilere karşılık ipotek olarak aldığı gayrimenkullere el koyan Vakıflar Bankası'nda, otelden, fabrikaya, iş hanından villa ve binlerce dönüm araziye kadar birçok taşınmaz birikti. Bunun üzerine banka elinde bulunan yaklaşık 60 trilyon liralık taşınmaza gazete ilanı ve internet sitesi üzerinden alıcı aramaya çıktı.

Bankaların ellerine her zaman dönmeyen krediler nedeniyle taşınmazların geçtiğini ve bunları dönem dönem sattıklarını kaydeden Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcıları'ndan Rıfat Demirbaş, "Ancak yaşanan iki krizin ardından el konulan menkul ve gayrimenkullerin sayısı çok fazla arttı" dedi. Demirbaş, Bankalar Kanunu'na göre bu varlıkları satışa çıkardıklarını söylerken, bir başka banka yöneticisi ise 10 yıldır böyle bir patlama görmediğini anlattı. Vakıflar Bankası tarafından satışa sunulan 600 adet taşınmaz listesine bakıldığında Vakıflar'ın Türkiye'nin en ücra köşesinden en lüks semtine kadar arazi ve konut sahibi olduğunu görmek mümkün.

VADELİ SATIŞ
Aralarında 5.5 trilyon liralık yağ fabrikasından, 900 milyarlık iş hanına kadar bir çok gayrimenkulün bulunduğu satışlarda Vakıflar Bankası taliplilere ciddi kolaylık tanıyor. Aylık yüzde 2 faizle 24 ay vadeli yapılan satışlarda peşin ödemelerde ise yüzde 5 indirim yapılıyor. 28 Haziran tarihine kadar teklifleri kapalı zarf usulü alacak olan Vakıflar Bankası, daha sonra bu teklifleri komisyonda görüşerek kabul veya reddediyor.

OTELLER SIRADA
Bu arada daha önce Aydın Bolak'tan borçlarına karşı aldığı Tur-Tel'i satılığa çıkaran Vakıflar Bankası'nın elindeki otel sayısı da artıyor. Son olarak Vakıflar Antalya'daki Falez'in de sahibi oldu. Haciz işlemlerinin arkasından açılan ihale Vakıflar Bankası'nda kalırken, banka yetkilileri "Oteli satalım mı, yoksa iştirakimiz olan Taksim Otelcilik vasıtası ile işletelim mi?" konusunda kararsız kaldıklarını söylüyorlar. Otelle ilgili son karar önümüzdeki günlerde verilecek.

Marks&Spencer'a yeni evsahibi
VakIflar Bankası tarafından satışa sunulan işyerleri arasında halen Marks&Spencer'ın kiracı olarak yer aldığı İstanbul'en en pahalı semti olarak bilinen Abdi İpekçi Caddesi'ndeki mağaza da var. 870 metrekare kullanım alanı olan mağaza için 3 trilyon 150 milyar lira bedel biçen banka, müşteri olarak arayanlara, "Alacaksanız tabii ki kiracı da çıkarılır" diyor. Dört katlı mağaza uzun bir süredir Nişantaşı'nda Marks&Spancer'e hizmet veriyor.

FABRİKA DA VAR, VİLLA DA
Panel Radyatör Fabrikası (Ankara)5.5 Trilyon TL
Un Fabrikası (Ankara)4.1 Trilyon TL
Tekstil Fabrikası (Manisa)3.7 Trilyon TL
Mağaza (İstanbul)3.1 Trilyon TL
Yağ Fabrikası (Çorum)1.5 Trilyon TL
Fabrika Binası (Bornova)1.3 Trilyon TL
Arsa+Bina (İzmir)2.4 Trilyon TL
Villa (Nakkaştepe)1 Trilyon TL
İş hanı (İstanbul)900 Milyar TL
Tekstil Fabrikası (K.Maraş)963 Milyar TL

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır