kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundaiassan.com.tr
 

TOBB emanetçi başkan arıyor


TOBB'un 11 aylık emanetçi başkanı bugün belli oluyor. Hisarcıklıoğlu, Ulusoy, Zeytinoğlu adaylar arasında TOBB'un yeni başkanı, bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında belli olacak.
Başkanlık için 3 adayın ismi ön plana çıkarken, eski başkan Fuat Miras'ın, önümüzdeki hafta yapılacak 5 konseyin toplantısında alınacak kararı bekleyeceği ve ardından seçimi zorlayacağı öğrenildi. TOBB Başkanlığı için ilk aşamada, "ağabey" formülü üzerinde duruluyor. Seçimli genel kurula 11 ay kalması nedeni ile TOBB'da toparlayıcı isim beklentisi ön plana çıkıyor. Başkanlık için ismi geçen adaylar şöyle:

* Ali Osman Ulusoy: Miras ekibinden. 20 yıldır camianın içinde. Birliğin parçalanmaması için birleştirici isim olarak gösteriliyor.

* Yavuz ZeytİnoĞlu: İş dünyasının duayenlerinden. Uzlaşmacı kimliği temsil ediyor.

* RIfat HİsarcIklIoĞlu: Muhalif grubun en etkili isimlerinden. Ticari geçmişi köklü bir aileden geliyor. Destek görürse başkanlığı üstlenmeye yakın.

TOBB Başkan Vekili Rıfat Hisarcıklıoğlu, yeni başkanın seçimi için yönetim kurulunu bugün olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıya, Miras'a yakın 6 ismin katılmaması ve seçimin 8 üye ile yapılması bekleniyor. Miras'ın, konseylerden çıkacak karara göre hareket edeceği, ilk fırsatta seçimli genel kurulu zorlayacağı sanılıyor.

Okan MÜDERRİSOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır