kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundaiassan.com.tr
 

Devlet başlık parası istiyor


Türkmenistan "başlık parasını" devletleştirdi! Artık çekik gözlü Türkmen kızlarıyla evlenmek isteyen yabancılar, devlete başlık parası ödeyecek.
Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı önceki gün bir kararname yayınlayarak, Türkmen kızları ya da delikanlılarıyla evlenecek yabancıların devlete ait sosyal sigorta şirkatine en az 50 bin dolar ödemesi gerektiğini ilan etti. Türkmenbaşı'nın kararnamesi, Aşkabat'ta bulunan yabancı diplomatik temsilcilere de iletildi. Cinsiyet ayırımı gözetmeyen bu uygulamanın amacının, evliliğin sona ermesi durumunda çocukları maddi güvenceye almak olduğu belirtiliyor.

Türkmenlere gönül veren yabancıların evlenmek için en az 1 yıl Türkmenistan topraklarında ikamet etmesi ve ev sahibi olmaları da şart koşuluyor. Kararname yabancılarla evlenecek Türkmenler'e de yükümlülükler getiriyor. Türkmenler yabancılarla evlenmek için 18 yaşına kadar beklemek ve nikahtan önce mülkiyet hakları ile eşlerin sorumluluklarının açıkça belirtildiği bir evlilik sözleşmesi imzalamak zorunda.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır