kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

"O çapkın babamı ben öyle sevdim"


Rüya kederlenince
... Biliyor musun canım, senin böyle kederli olman beni çok üzüyor. Sanıyorum gövdeme, ruhuma, neredeyse işte, içime bir yere yerleştirilmiş bir içgüdü var: Seni kederli görünce ben de kederleniyorum... Orhan Pamuk / Kızı Rüya için yazdığı bir yazı / Öteki Renkler kitabından

Sevgili babacığım,

... Belki hatırlamazsın ama bugün sen öleli tam iki yıl oluyor. Ne yazık ki bu süre içinde ben daha iyi ve akıllı olamadım; bu fırsatı da kullanamadım. Oysa yıllar önce, bazı zamanlar, sen olmasaydın birçok şey yapabileceğimi düşünürdüm. Şimdi artık suçun kendimde olduğunu görmek zorundayım.

Oğuz Atay/ 'Babama Mektup' öyküsü

Hayatta ben en çok babamı sevdim

Hayatta ben en çok babamı sevdim / Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk / Çarpık bacaklarıyla Ğha düştü, ha düşecek- / Nasıl koşarsa ardından bir devin / O çapkın babamı ben öyle sevdim.

Bilmezdi ki oturduğumuz semti / Geldi mi de gidici -hep, hepp acele işi!- / Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi. / Atlastan bakardım nereye gitti, / Öyle öyle ezber ettim gurbeti. Can Yücel

Sevgili pederim, Rübab-ı Şikeste'yi aldım. Ne kadar güzel! / İnşallah şimdilik rahatsınız babacığım? / Ne ile meşgulsünüz? Robert kolec'e sık sık devam ediyor musunuz? Yoksa evde misiniz? Herhalde rahat olunuz da her şey iyi gider.

Oğlunuz Haluk, Haluk Fikret'in Tevfik Fikret'e attığı bir karttan.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır