kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA... KISA... KISA


Sinema yazarlarının seçtikleri
Sinema Yazarlarının Seçtikleri toplu gösterisi dünden itibaren İstanbul Beyoğlu ve Ankara Kavaklıdere sinemalarında başladı. Üç hafta sürecek olan ve rahmetli Onat Kutlar'a adanan gösterilerde, 23 sinema yazarının ortak listesine giren filmler (Beyoğlu'nda ilk 10 film, Kavaklıdere'de ilk 20 film) dönüşümlü olarak gösterilecek (Tel: Beyoğlu 0 212 251 32 40, Kavaklıdere 0 312 468 71 93.)

İsrail Filmleri
Kültür Bakanlığı, Ankara Sinema Derneği ve İsrail büyükelçiliğinin ortak girişimiyle yapılan İsrail Filmleri Haftası, bu hafta sonu Ankara Kavaklıdere sinemasında, 21-24 Haziran arası ise İstanbul Levent'teki Türsak sinemasında sunulacak. Filmlerin arasında son yıllarda başarı kazanan Amos Gitai'nin "Kadosh" ve "Kippur", Arik Kaplun'un "Yana'nın Dostları", Eran Riklis'in "Kupa Finali", Rafi Bukaee'nin "Avanti Popolo" gibi bol ödüllü filmleri ve çeşitli kısa filmler var.

CNBC- E'de Chabrol filmleri
CNBC-E kanalı haziran ayı boyunca Chabrol filmlerine yer veriyor. "Müfettiş Lavardin" ve "Madame Bovary" gösterildi. "L'Enfer- Cehennem" 18 Haziran 21.00 ve 21 Haziran 24.00, "La Ceremonie- Seremoni" 25 Haziran 21.00 ve 28 Haziran 24.00 saatlerinde ekrana gelecek. Fransız sinemasını sevenlere duyurulur.

Sinema Büyüsü'nde Westernler
TRT-2'de pazar geceleri sunduğumuz Sinema Büyüsü bu ay westernlere ayrılmıştı. Son iki haftanın filmlerinden biri, yarın gece gösterilecek olan "Batı Yolu". Bu klasik western'de birbirinden ünlü üç büyük oyuncu var: Kirk Douglas, Robert Mitchum ve Richard Widmark. Son hafta ise Peter Collinson'un yönettiği "A Man Called Noon-Adını Unutan Adam" var. Richard Crenna ve Stephen Boyd oynuyorlar.

ATİLLA DORSAY

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır