kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Beach Volley rüzgarı


Dünyanın ünlü plajlarını kasıp kavuran Beach Volley tutkusu, Türkiye'de 10. yılını geride bırakırken, Alanya'daki turnuvada spor, müzik ve aşk bir aradaydı
Yaz ayının tutkusu haline gelen "Beach Volley" fırtınası sahillerimizi kasıp kavuruyor. 1990 yılında voleybol milli takımının dört eski ası Ahmet Gülüm, Dünya Baltacıoğlu, Kenan Bengü ve Metin Görgün'ün Brezilya plajlarındaki görüntüye özenerek Türkiye'ye ilk kez getirdikleri Beach Volley 10 yılı geride bıraktı. Anasponsor Efes Light'ın desteğinde bu yılın ilk ayağı Alanya'da yapılan Beach Volley'de Türk voleybolunun ünlü isimleri kapıştılar.

Alanya'nın kavurucu sıcağına karşın kızgın kumların üzerinde fileye yükselen ünlü voleybolcular üç gün boyunca verdikleri kürsüye çıkma mücadelesinde toplam 150 koli su içtiler. 5 milyar liraya yakın ödülü de ceplerine indirdiler. Erkeklerde Gökhan-Barış, bayanlarda da Misket-İzolda ikilisi rakiplerini teker teker devirerek "I Love Beach Volley" sloganı ile en büyük ödülün sahibi oldular.

TRİBÜNDE AŞK
Tribünlerde yerini alan eski voleybolcular da belli ki kucaklarındaki küçük çocuklarını bu spora alıştırmak için gelmişlerdi. Sahadaki arkadaşlarını destekleyip, voleybol camiasının büyük bir aile olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiler.

Durmaksızın çalan çılgın müzik ile coşanların sayıları da hayli çoktu. "Fırsat fırsattır" diyerek güneş yağlarını itina ile sürünen ve ciltlerini bronzlaştıranlar da yok değildi.

Alanyalı delikanlıların güzel voleybolcu Misket'e destek çıkıp, şampiyon olmasında büyük rol oynamaları da dikkat çekti. Tribündeki genç kızların favorisi ise Gökhan ile Barış'tı. Güneşin kavurucu sıcağında, kızgın kumların üzerinde kızlı erkekli yapılan mücadele yaz sonuna kadar sürecek. 13-15 Temmuz'da Kuşadası, 3-5 Ağustos'ta da Şile'de yine Beach Volley heyecanı var. Bizden öneri, kaçırmayın üzülürsünüz.

CENGİZ TOKGÖZ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır