kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

P beş yaşında


Portakal Kültür ve Sanat Evi'nin 1996 baharından bu yana üç ayda bir yayımlanan sanat, kültür ve antika dergisi 'P' beşinci yılında.
Her sayısında geçmişten günümüze, Doğu'dan Batı'ya, dünya sanat atlasında büyüleyici bir yolculuk sunan P, dünyanın ve Türkiye'nin saygın müzelerinde ve özel koleksiyonlarda yer alan yapıtları okurlarına sunuyor.

Her sayısını belli bir konuya ayıran, Türkiye ve dünyanın önde gelen sanat uzmanlarının incelemelerine yer veren dergi bu nedenle bir başvuru kaynağı aynı zamanda. 21'inci sayısının konusu ise 'Yazı ve sanat.' P, İslam, Çin, Avrupa gibi uygarlıklarda yazının sanata döndüğü 'an'larla ilgileniyor.

P dergisi bu dosyayla amaçladıklarını, birkaç yüzyıl önce yaşayan Cai Yong'un anlattığını söylüyor: "Karakterlerin formları oturur, yürür, uçar, kıpırdar, gider, gelir, uyur, uyanır gibi olmalıdır. Hüzünlü ve sevinçli görünmeli; mevsimleri andırmalı, yaprakları kuşlar gibi gagalamalı, ipekböcekleri gibi yiyip yutmalı; ok sürülmüş bir yay gibi gergin durmalı; su ya da ateş, sis ya da bulut; ay ya da güneş gibi olmalıdırlar. Yeryüzündeki her imgeyi yansıtmalıdırlar. Onlara ancak o zaman hat eseri denilebilir."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır