kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Wallpaper, KKTC'yi tanıdı


Son zamanların en popüler ve en burnu havada İngiliz dergisi Wallpaper, Mayıs sayısındaki gezi dosyasında Kıbrıs adasını işlemiş. Üstelik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ismiyle, cismiyle ve bayrağıyla anarak...
Türkiye Cumhuriyeti dışında kimse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımazken, İngiliz Wallpaper dergisi, bütün diplomatik karşı çıkmalara ve Kıbrıslı Rumların hışmını göze alarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni resmi adıyla ve bayrağıyla dergi sayfalarına taşımış. Kıbrıs'ta belli ki iki-üç haftalık bir tatil yapmış olan dergi muhabirleri, her iki tarafa da gitmiş, her iki tarafı da fotoğraflamış ve Kıbrıs konusunu uzun uzun anlatmış.

Konuyla ilgili yazıda uzun bir tarihsel girişten sonra -her iki tarafın da görüşlerini içeren- yine her iki tarafın ekonomik durumu incelenmiş. Bankacılık konusunda iki kesimin de sevapları ve günahları, turizm durumları, Yeşil Hat, Barış gücü mevzuları, imar iskan durumları ve tabii ki Birleşmiş Milletler'in bir türlü çözüme ulaştıramadığı siyasi tıkanıklık, yazıda geniş geniş anlatılmış.

TARAFSIZ 'DUVAR KAĞIDI'
Yazı mümkün olduğunca tarafsız kaleme alınmış. Rum tarafının AB kozundan tutun da liderlerin uzlaşmaz tavrına, Kuzey'in fakirliğinden Güney'in zenginliğine, Barış Gücü askerlerinin milliyetine kadar her şey var. Fakat fotoğraflar haklı ya da haksız biraz Güney Kıbrıs'ın tarafını tutar gibi. Kuzey'den Atatürk heykeli, Güney'den eğlenceli bar kareleri...

Ne yapalım... En azından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diye bir ülkenin varlığı kabul edilmiş, anlı şanlı bayrağı da basılmış.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır