kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Plakalı gençler geliyor


Avrupa'da ortaya çıkıp dünyaya yayılan yeni trend belli oldu: Gençler, skim.com adresine üye olacaksınız, size bir numara verilecek, numaralı tişörtlerinizle sokakta dolaşırken yeni arkadaşlarla tanışacaksınız
Erkekler kadar kızların da karşı cinsi tavlamak için 'aktif' davrandığı günümüzde internet, yeni bir hizmet sunuyor. Artık sokakta dolaşırken üzerinize giydiğiniz kıyafetlerdeki altı haneli numaralar internetteki http://www.skim.com adresinde "plaka numaranız" olacak. Sizi gözüne kestiren "gizli aşkınız" bu numara yardımıyla size ulaşabilecek.

İSVİÇRE'DE DOĞDU
Zürih'te 1999 yılında doğan "skim.com"un ilk üyeleri genç tasarımcılar, bilgisayarcılar, moda tutkunları, pazarlamacılar, snowboard ve kaykaycılar. Grubun amacı www.skim.com adresinde her site üyesine ait numaralar aracılığı ile sanat, kültür, eğlence, iletişim ve moda hakkındaki bilgileri paylaşabilmek ve yeni arkadaşlıklar kurmak. Ücretsiz hizmet veren bu sitede, bir login ismi ve şifrenizle kendinize ait bir kimlik numaranız bulunuyor. Bu numara ile birlikte adınıza bir e-mail adresi oluşturuluyor. Bundan sonra siz de bir "skimmer" oluyorsunuz. Ve size gelen e-mailleri takip etmeye başlıyorsunuz.

Skimmer olarak aldığınız numaranın yazılı olduğu tişörtle sokakta dolaşırken sizi görüp beğenenler de size kolayca ulaşabiliyor. İnternette sizi tanıyıp, sizinle aynı frekansa sahip olduğunu düşünen 'adaylar' gelip sizi buluyor!

Avrupa'da oldukça yaygın olan skim.com Amerika'dan sonra şimdi Türkiye'de. Henüz sadece yurtdışında yaşamış Türkler tarafından bilinen skim.com, 'clubber' gençliğin gözbebeği Beyoğlu'ndaki Bubble mağazasıyla faaliyete geçti. Akımın Türkiye'deki öncüleri şimdilik bu mağazanın müşterileri. Burada üretilen numaralı tişört ve giysileri alanlar, aynı zamanda skim.com sitesine de üye olarak skimmer olmaya hak kazanıyorlar. Üzerlerindeki 'plakalar' sayesinde de birbirlerine ulaşabiliyorlar.

Skimmer Mirkelam
Sokaklarda dolaşan numaralı gençlere şöhretler de katılmaya başladı. İlk örnek Mirkelam'dan geldi. Mirkelam 'plakalı' gezmek konusunda hislerini şöyle anlatıyor: "Bu dans müziğine bağlı bir trend. Dünyada 6-7 senedir yaygın. Skimmer gençler dans müziği dinledikleri için bu trend'e uygun kıyafetler yarattılar kendilerine. Rahat ve renkli kıyafetler, kendilerine özgü çizgiler... Akım, rakamları doğurdu. Ben bir takım değişiklikleri müziğime yansıtırken, o müziğin trend'lerini de günlük kıyafetlerimle yaşamaya karar verdim. Son albümümde de dans müziği yaptığım için, rahat dans edebileceğim kıyafetler tercih ettim. Doğal olarak bu trend'e uydum. Beğendiğim kıyafetlerin üzerinde belli rakamlar oluyor. Ben de onları alıyorum. Onları yeni şans numalarım yapıyorum. Şimdi skim.com adresinden aldığım numara sayesinde insanlar bana daha rahat ulaşabilecek."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır