kapat
16.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Haliç ayaklarımın altında


Beyoğlu-Taksim hattında birbiri ardına açılan teras-bar'lar Kuruçeşme'yi alt edebilecek mi?
Yaşasın yaz akşamları! İstanbul'da yaz mekanları birbiri ardına açılıyor... Sadece Laila, China White, Hammam gibi sahil şeridinin popüler mekanlarını kast etmiyorum. Beyoğlu-Taksim civarında da hareketlilik müthiş. Normalde yaz geldi mi Nevizade ve Azmalımescit dışında şöyle keyif çatılabilecek, dans edilecek 'açıkhava mekanı' kalmazdı. Ama işler değişti...

Misal; Sofra London restoran-teras barını açtı. Taksim'deki Hotel Cartoon'un yanındaki mekanın adını ve nefis yemeklerini duymayan kalmadı herhalde... Buna bir de nefis şehir manzarasını, püfür püfür rüzgarı ekleyin. Açılışı maalesef kaçırdım ama gidenler mest olmuş, ona göre. Teras-bar demişken, Nu-Pera takımı yine yapacağını yaptı ve hiç vakit kaybetmeden eski binanın altıncı katındaki terasını açtı... Amanın! Bana sorarsanız Boğaz mekanlarına beş çeken bir manzarası var: Haliç, ayaklarınızın altında... Perşembe gecesi açılışı yapan Nu-Teras, Laila-maila'lara sıkı alternatif olacak belli ki. Yemek servisini Downtown üstlenmiş. Terasın ucunda, Haliç fonundaki bar olması gerektiği kadar uzun ve haşmetli. Solda Mercury Oteli ve Pera Palas, Eyüp ve Fatih Camii... Ve önünüzde Dolapdere evlerinin ışıkları. Ha bu arada, Nu-Pera'nın müziği ve DJ desk'i de aynen buraya taşınmış. Yani bol bol dans etmek mümkün. Gecenin ilerleyen saatlerinde, manzaranın karşısındaki oturma gruplarında takılan İzmirliler, mekanın başarısına delil. Neden mi? Çünkü İzmirliler nerede eğleneceklerini çok iyi bilirler. Ohh, mis gibi de bir Çeşme rüzgarı esmez mi? Olay bitmiştir.

COMEDY PATLAYACAK
Taksim'de bir başka yeni mekan da Pucci... Davetiyesinden bile anladığım kadarıyla süper 'in' bir İtalyan restoranı olacağı kesin. Gümüşsuyu'ndaki mekana adım atar atmaz bilginiz olacak, merak etmeyin! Bu yazının yazıldığı sıralarda açılışa hazırlanan bir başka sürpriz mekan var ki, derhal yakın takibe alacağım. Kuruçeşme'deki Comedy Club'ta acayip başarılı stand-up şovlar olacak. Club, Ata Demirer'le anlaşmış, Cem Yılmaz'ın da büyük olasılıkla sahneye çıkacağı konuşuluyor.

Bu arada dedikodulara göre hafta içi bile Laila'nın sushi restoranı Mori'de adım atacak yer yokmuş. Hülya Avşar-Kaya Çilingiroğlu, Faruk Bayhan gibi isimler müdavimleri olmuş. Hemen belirteyim: Mori'nin fiyatları, Nişantaşı Hacıbey Kebapçısı'ndan çok farklı değil. Ortalama 20 kağıt. Ona göre.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır