kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

Süren bilmecesi


5.5 yılda 13 kupa kazandırmasına karşın G.Saray Başkanlığı'nı bırakma noktasına gelen Süren'in sözleri camiayı karıştırdı. Süren'in anlattıklarını tarafsız gözle analiz etti
G.Saray Başkanı Faruk Süren, önceki akşam Show TV'de Şansal Büyüka ile katıldığı programda Emre'yle yapılan görüşmeler, kulübün borcu, Inter anlaşması ve Terim'in gidişiyle ilgili açıklamalar yaptı. Fakat Süren'in açıklamaları ile bu olayları yaşayanların anlattıkları farklı. İşte çelişkiler:

SÜREN NE DEDİ?

Emre'ye teklif
"Emre'ye 4 sene karşılığı net 12 milyon dolar teklif ettik. Ama o gitmeyi kafasına koyduğu için, teklifi kabul etmedi. Bu teklifin vergisiyle birlikte bize maliyeti 24 milyon dolardı."

TANMAN NE DEDİ?
Galatasaray Emre'ye değil 12 milyon dolar, 4 senelik sözleşme bile teklif etmedi. Görüşmeleri yapan menajer Cüneyt Tanman "Biz Emre'ye 2 senelik sözleşme teklif ettik. Peşinat olarak 1 milyon 350 bin dolar değil 850 bin dolar istedi. Fakat veremedik" açıklamasını yaptı.

SÜREN NE DEDİ?

Borç 20 milyon $
Borcumuz kısa vadede 20 milyon dolardır. 128 trilyon 4 senelik borçları kapsıyor. İnsanları yanıltmaya çalışıyorlar. Sorunumuz nakit akışı

BİLANÇO NASIL?
Galatasaray'ın mali kongrede açıklanan 2001 yılı bilançosunda toplam gelir 100 milyon dolar olarak belirtilmişti. İlk 3 ayda bütçeden sapma % 0 oldu. Hakan'ın bonservisi 15 değil, 7 milyon dolar olarak belirlendi. Halka açılmadan beklenen 22 milyon dolar gerçekleşmedi. IMG ile imzalanacak sözleşme, şirketin vazgeçmesi sebebiyle yapılamadı; 25 milyon dolar kayıp var. Sportif AŞ'den gelecek temettüler halka açılma ve IMG anlaşması gerçekleşmediği için temin edilemedi. Bu kayıp 17 milyon dolar. Kombine satışından gelecek 8 milyon doların çoğu bile kulübün muhasebesine girmeden Koçbank'a gidiyor.

SÜREN NE DEDİ?

Hakan 16 milyon DM
Sadece Hakan Şükür için 16 milyon mark aldık. Okan'dan para almayacağız. Emre için yetiştirme parası ödeyecekler

INTER NE DEDİ?
Anlaşmanın tamamı: Galatasaray Inter'e Hakan Şükür, Emre ve Okan'ı 16 milyon marka verdi. Hakan Şükür eğer Inter tarafından başka kulübe satılırsa, Galatasaray'a bu paranın yüzde 30'u ödenecek. Ama eğer yüzde 30, 1 milyon dolardan az tutarsa, bu para 1 milyon dolara tamamlanacak. Bundan sonraki bütün transfer ve kiralama operasyonlarında ortak hareket edilecek

SÜREN NE DEDİ?

Terim kendisi gitti
Ben Fatih Terim gibi başarılı bir teknik direktörü yollayacak kadar aptal mıyım? Terim kendi idealleri uğruna ayrıldı

TERİM NE DEDİ?
Fatih Terim CNN Türk'te "Ben Galatasaray'dan zil çalarak ayrılmadım. Gönderildim. Galatasaray benim yuvam. Önce Allah, sonra ailem ve Galatasaray. Bu camiadan ayrılmayı hiçbir zaman gönüllü olarak istemem" açıklamasını yapmıştı.

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır