kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 
ABD Ermeni Kiliseleri Başpiskoposu Barsamyan: Siz katil değilsiniz. 1915'te ölen dedem de suçlu olabilir.
Lobilerin çok etkili olduğu Amerika'da 67 Ermeni kilisesinin ruhani liderliğini yapan Barsamyan, sözde soykırım kampanyasına "Dur" dedi: Artık oturup konuşalım. Ortak komiteler kuralım. Göreceksiniz pozitif bir durum ortaya çıkacak.
Gerçekleri bilelim
"1915 olayları sırasında dedem kayboldu" diyen Malatya Arapkir doğumlu başpiskopos, sözlerini soğukkanlılıkla sürdürdü: Bu olayda dedem de suçlu olabilir. Sizin de acılarınız oldu. Bu gerçekleri konuşmazsak, aşırı uçlar doğacak.
Bizi kimler ayırdı?
Barsamyan, Türkler'i "Katil dedenin torunları" olarak görmediğini, aksine kendisine yakın bulduğunu söyledi: Politik tavırla sizi mahkum ediyorlar. Şunu bilmek zorundayız; Anadolu'da birbirini seven insanları ayıran kimlerdi? Bunu anlamalıyız.
Türk kahvesine ne dersiniz?
Pınar Türenç'le New York'taki Ermeni Kilisesi'nde görüşen Barsamyan, sohbete bir jestle başladı: "Karşılıklı Türk kahvesi'ne ne dersiniz?" Ardından yaşlı bir kadın görevlinin temiz Türkçeyle yönelttiği soru geldi: "Kahveniz sade mi olsun?" Başpiskopos, Türk düşmanlığı ile büyüyenlerin değişeceğine inanıyor: Zamanla onlar da sizleri yakın bulacak.


Yücelen'in resti
İçişleri Bakanı Yücelen, İstanbul Emniyet Müdürü Abanoz'un istifasını değerlendirdi: Bize ayak uyduramayan çeker gider. Kazım Abanoz, "Bizim gücümüz Tantan'dı. Bakan gittiğine göre, görevde daha fazla kalamam" dedi ve istifa etti.

3.5 katrilyon lira tazminat kazandı
Beyin ve akciğer kanserine yakalanan 40 yıllık sigara tiryakisi Amerikalı Richard Boeken, Philip Morris'e karşı açtığı tazminat davasından 3 milyar dolar kazandı. Jüri, Amerikan sigara şirketinin "Sahtekarlık ve umursamazlık içinde olduğuna" hükmetti.

Tarkan'a fotoğraflı şantaj
Tarkan'ın, plajda erkek arkadaşlarıyla çekilmiş samimi fotoğrafları Show TV'de yayınlandı. Süleyman Şahin, dün akşam Show Haber'e çıktı, "Şantajcı değilim. Tarkan para teklif etti ama kabul etmedim. Elimdeki fotoğrafları halkın bilmesini istiyorum" dedi.

İbrahim'e hâlâ aşığım ama bitti
Demet Akalın, tam 4 yıldır birlikte olduğu İbrahim Kutluay'la ayrılığını tek bir nedene bağlıyor: Artık sabrım kalmadı. Bu ilişki yordu beni. İşimi, şanımı, şöhretimi bıraktım, her şeyi unuttum. Mutlu bir beraberliğim, evliliğe giden bir ilişkim var diye her şeyi alttan alıyordum.

Dövizle alışveriş yapmak suç!
Dövizle yapılan her türlü alışverişin suç olduğunu biliyor muydunuz? Liraya olan güven kaybı nedeniyle kiralar, maaşlar ve transferler hep döviz üzerinden yapılıyor. Ancak 1567 Sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanunu'na göre bu işlem "kambiyo suçu" na giriyor.
Şükrü KIZILOT


Tantan ve Eylül sancısı
Eski dostu MHP'li Nazif Okumuş'a göre Tantan, bir süre konuşmayacak. Tantan'ın "aşırı hassas" olduğu konu şu: "Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Ekonomiye zarar verecek bir harekette bulunmamalıyım." Şimdi Ankara Eylül'deki oluşumları bekliyor.
Yavuz DONAT


GÜNÜN İÇİNDEN

Müthiş fidye Operasyonu
Disko ışığı öldürüyordu
Müzik Festivali başlıyor
Kuduz köpek 14 kişiyi ısırdı
Ada'dan kahraman geldi

POLİTİKA

Yeni RTÜK uykulu geçti
Özdemir geri geldi
'Uydu' olacak
Yolsuzluk görüntüsü rahatsız ediyor
Karakoyunlu film oyunculuğunu sevdi
Başkentte meydan savaşı

EKONOMİ

15 milyon kişiye yoksulluk yardımı
İhracatçıya destek müjdesi
5 bankadan takas sözü
Ziraat'i çok kolay satarız

SPOR

Süren bilmecesi
Jardel için son öneri
Vay uyanıklar
Tenis TRT'de izlenir
Hakan bitmiş
Rüştü'ye yol göründü
'Beni ezdirmeyin'


Azehost


Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.170.000
509.000
65.000.000
99.099
12.006

banner

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
18/32
06/25
07/25
19/32
11/28
10/28
10/29
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
03/15
15/25
17/30
14/31
14/22
15/22
07/19


Milli Piyango
Sayisal Loto

1-17-21-37-40-44

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır