kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

Başkentte meydan savaşı


KESK üyelerinin dün Ankara'da Sendika Yasa Tasarısı'nı protesto eyleminde çıkan olaylarla sokaklar savaş alanına döndü. 15'i polis 40 kişi yaralandı, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.
Ziya Gökalp Caddesi'nde başlayan gösteriler sırasında polis eylemcilere dağılmaları uyarısında bulundu. Polis, kurduğu barikatı aşmak isteyen eylemcilere cop ve gözyaşartıcı biber gazı bombalarıyla müdahale etti. Gaz bombalarından çok sayıda polis, gazeteci ve eylemci de etkilendi.

Dağılan eylemciler Mithat Paşa Caddesi üzerinde tekrar toplandı. Yasadışı örgüt üyelerinin de sızdığı gözlenen gruplar cadde üzerinde çöp bidonlarından barikat kurdu. Bu barikatı da aşan polisin, eylemcileri kovalarken attığı gaz bombası Sıhhıye'de orduevine isabet etti. Çok sayıda askerin gazdan etkilendikleri gözlendi. Necati bey Caddesi'ne de sıçrayan olaylarla toplam 40 kişi yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

COP VE SOPALAR HAVADA UÇUŞTU
Ziya Gökalp Caddesi'nde saat 12.00 sıralarında başlayan KESK eylemi 5.5 saat sürdü. Polisin cop ve gaz bombası kullandığı olaylarda eylemciler taş ve sopalarla karşılık verdi. Çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı olaylarda 15'i polis 40 kişi yaralandı.

Göksel ÇAĞLAV

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır