kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

'Uydu' olacak


Tantan, ANAP Kongresi'ne kadar hiçbir siyasi oluşuma katılmama kararı aldı
İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, istifa ettikten sonra gittiği Polis Akademisi'nde gazetecileri atlatıp, koruma aracına binerek ortadan kayboldu. Birden fazla İstanbul uçağında yer ayırttığı halde, karayoluyla Ankara'dan ayrılan Tantan'ın memleketi Sapanca'ya gittiği ve burada törenle karşılanacağı söylendi, ancak gerçekleşmedi.

GİZLENİYOR
Tantan'ın İstanbul'da bir yakınının evinde gizlendiği, Sapanca'nın bir köyünde dinlendiği iddialarının ardından, son olarak bir internet sitesinde güneyde bir arkadaşının yatıyla denize açıldığı öne sürüldü. Tantan'ın ortadan kaybolması nedeniyle bakanlıkta devir teslim töreni de yapılamadı.

Tantan'ın bakanlıktaki özel eşyalarını ise, kendisinin ardından istifa eden İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz aldı ve dün Tantan'ın annesinin Sapanca'daki evine götürdü. Abanoz, dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Tantan'ın annesi Nazire Tantan'ın "Oğlum emekli oldu, sen de mi emekli oldun?" diye sorduğunu anlattı.

TEKLİFLERİ REDDETTİ
Sadettin Tantan, istifa ettikten sonra ANAP'taki muhaliflerle, Tayyip Erdoğan başta olmak üzere yeni oluşumculardan, hatta bazı MHP milletvekillerinden de çok sayıda davet aldı. Teklifleri reddeden Tantan'ın yakın çevresine, "ANAP kongresine kadar hiçbir yere gitmiyorum" mesajı verdiği öğrenildi. Partisinde ve kamuoyunda lehine oluşan tepkileri siyasi bir amaç uğruna kullanmayacağını belirten Tantan, bir süre TBMM'ye de gelmeden siyaseti bir "uydu" gibi uzaktan izleyerek ilkelerinden ödün vermeyeceğini kaydetti. Tantan, kendisiyle birlikte hareket eden delegelere de istifa etmemeleri mesajı verdi. Tantan'ın bu mesajı, ANAP kongresinde genel başkanlık ve yeni yönetimin oluşumunu gördükten sonra bir tercih belirleyebileceği sinyali şeklinde yorumlandı.

Nuri Sefa ERDEM

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır