kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

Özdemir geri geldi


Abanoz, "Gücümü Tantan'dan alıyordum. Vali'den destek alsaydım, ayrılmazdım" dedi
İstanbul'da Vali Erol Çakır ile Emniyet Müdürü Kazım Abanoz arasındaki kavga da, dün Abanoz'un ayrılmasıyla sonuçlandı. Abanoz, dün sabah personelden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Baş'ın yanına giderek, görevden alınmasını istedi. Baş da, konuyu resmi yazıya dökerek, yeni İçişleri Bakanı'na gönderdi. Bakan Rüştü Kazım Yücelen'in onayıyla, Abanoz İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden geçici görevle Emniyet Genel Müdürlüğü APK dairesine uzman olarak atandı. Abanoz, istifa ettikten sonra ortadan kaybolan Sadettin Tantan'ın bakanlıktaki özel eşyalarını, Tantan'ın annesinin Sapanca'daki evine götürdü ve burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abanoz, istifasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Vali ile aramızda ise birtakım sevişme hareketleri vardı. Patlamaya yakın bir noktadaydım. Bizim gücümüz Bakanımızdı. Bakan gidince orada daha fazla kalamazdım. Vali'den destek alsaydım istifa etmezdim. İstifa ederek, yem olmaktan kurtuldum."

ÖZDEMİR YENİDEN
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü 10 ay önce Abanoz'a devrederek Ardahan Valiliği'ne atanan Hasan Özdemir ise, dün vekaleten eski görevine atandı. Tantan tarafından Ardahan'a atandığını hatırlatarak, Tantan'ın istifasını nasıl değerlendirdiğini soran gazetecilere yanıt vermekten kaçınan Özdemir, "Ardahan'da yeniden doğdum. Şimdi İstanbul'da kaldığımız yerden görevimize devam edeceğiz" dedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır