kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

Yücelen rest çekti


Yücelen, Tantan'ın kadrolarını tasfiye edeceği haberleri için "Tempomuza ayak uyduramayan gider. Abanoz gibi" dedi
Sadettin Tantan'ın yerine İçişleri Bakanlığı görevine atanan Rüştü Kazım Yücelen, İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'un ardından resti çekti. Yücelen, "Tempomuza ayak uyduramayanlar, zaman içinde kendileri çeker gider. İstanbul'da olduğu gibi" dedi. Yücelen, görevinin huzuru kaçırmak değil, huzuru sağlamak olacağını, yolsuzlukla mücadelenin önüne çıkan engelleri kaldıracağını, insan haklarına ve hukuka aykırı operasyonlara izin vermeyeceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Yücelen, SABAH'ın sorularını yanıtladı. Yücelen, "Eski bakan Sadettin Tantan'ın emniyette kadrolaşmaya gittiği iddia ediliyor. Yeni bakan olarak bu kadroları değiştirmeyi düşünüyor musunuz?" sorumuza, şu karşılığı verdi:

"Daha önce ne yapıldığını bilmiyorum. Ancak, şunu söyleyeyim, bizim tempomuza ayak uyduramayanlar, zaman içinde kendileri çeker gider. İstanbul'da olduğu gibi. Bazı değişiklikler zaman içinde düşünülebilir. Ancak, bu yeni bir kadrolaşma değildir. Eğer yeni atama yaparsak, bundan da kimse rahatsız olmaz. Kimseyi huzursuz etmez. Mesela, İstanbul'a Hasan Özdemir'i getirdik. Özdemir, Tantan'ın vali yaptığı birisidir."

HUZURU KAÇIRMAM
İçişleri Bakanı olarak görevinin toplumun huzurunu kaçırmak değil, huzur vermek olduğunu vurgulayan Yücelen, insan haklarına ve hukuka aykırı operasyonlara izin vermeyeceğini açıkladı. Yücelen, "Adana'da olduğu gibi polislerin terörist diyerek bir işçiyi öldürmesi, geceyarısı baskınlarla hukukun askıya alındığı görüntüleri nasıl ortadan kaldıracaksınız?" sorumuz üzerine ise şunları söyledi: "İçişleri Bakanlığı'nda insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünü gözeten bir yönetim anlayışı hakim olacaktır. Benim görevim huzuru kaçırmak değil, huzuru sağlamaktır."

İŞ BULMA MİSYONU
Rüştü Kazım Yücelen, İçişleri Bakanlığı'nın sadece kolluk kuvveti olarak çalışmayacağını, işsizliği önlemek gibi yeni bir misyon da üstleneceğini açıkladı. Yücelen'in bu konudaki sözleri şöyle: "Talimat verdim. Her ilde valiler, ayda bir toplantılar yapacak. İlin ne gibi sorunları var, işsizlik ne safhada, nasıl yeni istihdam imkanı sağlanabilir gibi sosyal olayları değerlendirecekler."

ENGELLER KALKACAK
Bakan Yücelen, Sadettin Tantan'ın istifasıyla yolsuzlukla mücadelenin kesintiye uğrayacağı yönündeki yorumları hatırlatmamız üzerine ise şöyle konuştu: "Yolsuzlukla mücadele bir şahsın veya Emniyet gibi bir kurumun yürüttüğü bir çalışma değildir. 57. hükümetin programında vardır. İçişleri Bakanı olarak benim görevim, yolsuzlukla mücadeleyi yürütmek kadar, bu mücadelenin önüne engel çıkartılırsa, o engelleri de kaldırmaktır."

Şamil TAYYAR

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır