kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

Adamo bildiğiniz gibi


Bugün Açıkhava'da sahneye çıkacak olan 60'ların romantik sesi Salvatore Adamo, son yıllarda sosyal içerikli şarkılara dönse de 'aşk' şarkılarından vazgeçemiyor
1960'larda özellikle "Her Yerde Kar Var" şarkısıyla tüm dünyada hatırı sayılır bir ünün sahibi olan Salvatore Adamo, bu akşam Yapı Kredi Sanat Festivali'nin davetlisi olarak Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkıyor.

Sicilya'da dünyaya gelen ve çocukluğu Belçika'da geçen Adamo'yla konseri öncesi menajeri Kenan Öztürk'ün yardımıyla görüştük. İtalyan vatandaşı olmakla birlikte yüreğinde Belçikalı ruhu taşıdığını söyleyen Adamo, son birkaç yıldır yeniden, doğduğu Sicilya'ya özlem duyduğunu anlatıyor.

Son olarak 1998'de "Regards" adlı bir albüm çıkaran Adamo, "Birkaç yıldır benim izleyicim de değişti, genç bir müziksever kuşak ortaya çıktı. Özellikle 60'lara merak nostalji duyan bir kuşak bu. Böylelikle 60'lar yeniden gündeme geldi" diyor. Adamo, bugünkü popüler müziği de severek dinliyor. "Dünya müziğini çok seviyorum çok güzel bir karışımı var. Geleneksel ve modern tını karışıyor ve güzel bir sentez ortaya çıkıyor. Şahsen Phil Collins ve Sting'i seviyorum."

DUYARLI VATANDAŞ
60'ların romantik şarkıcısı son albümünde Bosna'daki savaştan, ırkçılıktan bahsediyor. Bu dönüşümü ise şöyle anlatıyor: "Bu şarkıların daha önceki yıllarda söz etmediğim kavramlar olduğu söylenebilir. Ama unutmayın ki ben çevresinde olup bitenlerle ilgilenen bir vatandaşım. Hâlâ aşk şarkıları söylüyorum. " diyor.

AYNADAKİ AŞKI ARA
Peki ya aşk deyince akla ne geliyor diye sorunca cevabı klasik oluyor. "Aşk çok çeşitli. Kadın erkek aşkı, dostluk aşkı. Bütün bunların karışımı aslında. Aşk aynadaki bir görüntü gibi aslında... O aynadaki aşkı aramak lâzım."

Adamo, son yıllarda müziğin dışında sinema, resim ve edebiyatla da ilgileniyor. Les Arnaud adlı filmde Bourvil'e eşlik eden sanatçı, önümüzdeki yıl yine bir sinema filminde rol alacak. Bu kez bir profesörü canlandıracak.

YEŞİM NUR

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır