kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Arabasını yaktı


Servis aracı sahibi İskipçi, Valiliğin çıkardığı Öğrenci Taşıma Yönergesi'ni protesto etmek için minibüsünü ateşe verdi...
İhale şartını öngören yeni Öğrenci Taşıma Yönergesi'nin iptalini isteyen Servis Aracı İşletmecileri Odası'na bağlı servis esnafı protesto eylemlerini aralıksız sürdürüyor. Ümit Mumcu adlı servis aracı sahibinin Zeytinburnu'nda açlık grevi eylemi başlatmasından sonra dün de bir başka servis esnafı minibüsünü yol kenarında ateşe verdi.

BENZİN DÖKTÜ
Kadıköy Anadolu Lisesi'nde servis hizmeti veren Şükrü İskipçi, öğrencileri evlerine bıraktıktan sonra E-5 yolunun Göztepe Köprüsü altında minibüsünü benzin dökerek yaktı. Yönergeyi protesto etmek için minibüsünü yakmayı 3 gün önce aklından geçirdiğini söyleyen İskipçi, "Göztepe Köprüsü'ne yaklaşırken mazotun tamamen bitmek üzere olduğunu gördüm. Param olmadığı için yeterince yakıt alamamıştım. Sıkıntıma bu çaresizlik eklenince kendimi daha fazla tutamadım" dedi. Arkadaşlarının aracını ateşe verdiğini haber aldıktan sonra minibüsün başında toplanan servis esnafı, gözyaşlarına boğulan İskipçi'yi teselli etmeye çalıştı.

BÜYÜK ÇARESİZLİK
Servis esnafı adına bir kez daha sıkıntılarını dile getiren Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Ömer Kotan, "Ekmek teknesi aracını yakan arkadaşımızın yaşadığı tam bir çaresizlik. Çünkü o da diğer servisçiler gibi ağır ve insafsız koşullar altında hizmet vermeye çalışıyor. Sonunda isyan edip minibüsünü yakmış" diye konuştu.

Oda Başkanı Ömer Kotan, Öğrenci Taşıma Yönergesi'nin iptali için yasal çerçevede her türlü mücadeleyi sürdürüceklerinin altını çizdi.

ŞENOL BAŞTAKAR

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır