kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Müthiş fidye Operasyonu


Kayserili müteahhidin oğlunu kaçıran iki fidyeci, film gibi bir operasyonla yakalandı. Fidyecilerin kaçırdıkları çocuğun gözleri önünde kendi arkadaşlarını öldürdükleri ortaya çıktı
Kayseri'de benzeri Amerikan filmlerinde yaşanan bir fidye olayı gerçekleşti. Kaçırdıkları çocuğun babasından 50 milyar lira fidye isteyen iki kişi nefes kesen bir takipten sonra yakalandı. Olayda bir polis memuru yaralandı.

Müthiş olay şöyle gelişti: İki fidyeci, önceki gün müteahhit Cavit Yurttaş'ın 9 yaşındaki oğlu Sait Yurttaş'ı zorla otomobile bindirerek kaçırdı. Fidyeciler bir süre sonra cep telefonuyla Yurttaş'ı arayıp 50 milyar fidye istedi ve parayı Kayseri-Ankara Karayolu Beydeğirmeni Mevkii'nde boş bir araziye bırakmasını söyledi.

PARALARLA YAKALANDI
Cavit Yurttaş, parayı fidyecilerin söylediği yere bıraktı. Bunun üzerine kaçırılan çocuk, fidyecilerden Yusuf Kabadayı tarafından Ambar semtindeki bir benzin istasyonuna bırakıldı. Polis ekipleri daha sonra takibe aldıkları Yusuf Kabadayı'yı paralarla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Arkadaşının yakalandığını anlayan Mikail Kaya ise karayolunu kesen polislerin "dur" uyarısına aldırmadı ve kullandığı 34 NEC 92 plakalı otomobille kendisini durdurmak isteyen polis memuru Sabahattin Aslan'a çarparak ağır yaralanmasına neden oldu. Yaralı polis memuru Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

BEKÇİYE İNFAZ
Polis, "Dur" ihtarına uymayan Mikail Kaya'nın otomobiline ateş açtı ancak durduramadı. Çevredeki köy yollarına giren ve izini kaybettiren Kaya, daha sonra bir kum ocağında jandarma ekipleri tarafından yakalandı. İki fidyecinin sorgulamasında korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Yemliha Beldesi yakınlarında dün sabah ölü bulunan Mehmet Topaktaş'ın, Yusuf Kabadayı ve Mikail Kaya tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kaçırılan küçük Sait, kır bekçisi Mehmet Topaktaş'ın gözleri önünde öldürüldüğünü söyledi. Kayseri Emniyet Müdürü Bekir Tanrıkulu, fidyecilerden Yusuf Kabadayı'nın müteahhit Cavit Yurttaş'ın yanında şöfor olarak çalıştığını belirterek "Öldürülen kır bekçisi Mehmet Topraktaş'ın iki fidyeci ile işbirliği yaptığını ve büyük olasılıkla aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle öldürüldüğünü sanıyoruz" dedi.

Recep BULUT

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır