kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

Kamunun yükünü biz taşıyamayız!


Ekonomik programın en önemli bölümlerinden birini oluşturan kamu bankaları masaya yatırıldı.
Dün düzenlenen "Kamu Bankalarının Dünü, Bugünü, Yarını" konulu seminerde konuşan Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, program dönemi sonunda devletin elinde bankası kalmayacağını söyledi. Öztrak, "Artık kamu bankalarının yarını dememek lazım. Ziraat ve Halkbank'ın yarını demek lazım. Programın sonunda, orta vadede devletin elinde kamu bankasının kalması öngörülmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak'ın bu sözleri üzerine konuşan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ise birilerinin bu sektöre sermaye koyması gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi:

"Kamu giderek sektörden çekileceğini ifade ediyor. Milli bankacılık ihtiyacı var. Bence sektöre yabancı sermaye giremeyecek." Özince, şöyle devam etti:

"Kamu bankalarının misyonerliği bankacılık yapmak. Artık ihtisas kredileri, reel sektöre kredi veren banka kalmadı. Kamu bankaları ayağını da çekerseniz ne olur? Mevduat sahibi alabildiği kadar faizini alır. Ama ticari kesimde borcu alanın altından birden bire tabure çekiliyor. Kamu bankalarını kapatırsanız İş Bankası maaş ödemeyebilir. Para aktarmazsanız ödemez. Kamu bankasız iş olmuyor."

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır