kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

5 bankadan takas sözü


İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Garanti ve Vakıfbank'ın takas için 3.5 milyar dolarlık destek sözü verdiği öğrenildi. Diğer bankaların katılımıyla miktar artacak
Ekonomik programın bir parçası olarak gündeme getirilen, "Borç Takası" konusunda, "büyüklerin" Hazine'ye destek sözü verdiği öğrenildi. Hazine'nin, kısa vadeli iç borç yükümlülüğünden kurtulma, bankaların da açık pozisyon kapatma ve faiz riskini azaltma gerekçesine dayandırdıkları borç takasının en az 5 milyar dolar düzeyinde olması bekleniyor.

3.5 MİLYAR DOLAR
İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi, Akbank ve Vakıfbank'ın, en az 3.5 milyar dolarlık dövize endeksli kağıtla TL faizli kağıtları değiştirme konusunda Hazine'ye, "hazırız" mesajı verdikleri, diğer bankalarla birlikte tutarın artacağı bildirildi.

Görüşlerini aldığımız bankacılar, Hazine'nin vereceği kağıtların dövizli kağıtlar değil dövize endeksli kağıtlar olduğunu, sadece iç piyasada dolaşım değeri bulunacağını belirttiler ve "Yine de bu kağıtlar açık pozisyon kapatmada kullanılabilecek. Sektöre soluk aldıracak. Zaten kamu ve fon bankalarında bir tür takas işlemi tamamlanmıştı. Bunun ikinci ayağı da yakında sonuçlanacak" dediler.

ÖNEMİ BÜYÜK
Hazine yetkilileri, takasın sadece iç borçlanma vadesinin uzatılması ve maliyetin azaltılması açısından değil özel bankaların mali yapıları, Türkiye'nin dış piyasalarda işlem gören döviz cinsinden kağıtları ve dış borçlanma açısından da önem taşıdığını hatırlattılar.

Okan MÜDERRİSOĞLU

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır