kapat
08.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

'El Turco' tutuklandı


Arjantin'in eski lideri Carlos Menem, yasadışı yollardan iki ülkeye silah sattığı gerekçesiyle tutuklandı. "Türk" lakaplı Menem 10 yıl hapis cezası alabilir
El Turco lakaplı Arjantin'in eski Devlet Başkanı Carlos Menem, 1991-95 arasında Hırvatistan ve Ekvador'a yasadışı yollardan silah sattığı gerekçesiyle tutuklandı. Dönemin Savunma Bakanı Antonio Gonzales, sağ kolu Emir Yoma ve Genelkurmayfeski BaşkanıfMartinfBalza'nın da tutuklandığı "kaçak silah satışıyla ilgili soruşturma" kapsamında ifade veren Menem, ifade sonrası gözaltına alındı. 70 yaşında olduğu için ev hapsinde tutulacak olan Menem, suçlu bulunursa 3 ila 10 yıl arası hapis cezasına çarptıracak. Menem, Hırvatistan'af6,5,fEkvador'afdaf75ftonfsilah satan örgütün lideri olmakla suçlanıyor.

BALAYI ZEHİR OLDU
Geçtiğimiz hafta eski Kainat Güzeli Şili'li Cecilia Bolocco'la evlenen Menem, soruşturma kapsamında verdiği ifade sonrası eşiyle Fransa ve Suriye'ye balayına gidecekti. 6'sında yola çıkmayı planlayan Menem'i "İfade verene kadar ülkeyi terk etme" diye uyaran yargıç dün de Menem'in balayını öne sürerek ülkeden kaçabileceğini öne sürdü. Özellikle Menem'in balayı için Suriye'yi tercih etmesi, Arjantin basınında "İki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması yok. Menem galiba Suriye'ye sığınacak" diye yorumlandı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır