kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Gay'liğe muhafazakar şartı


Tarkan gay'se, çaresi var! Buradan hepsini takip ediyorum. Mehmet Gül nasıl
Tarkan'a eşcinsel dedi, Tarkan'ın nasıl onuru kırıldı ve ağladı, sonra yeni single'ını çıkardı, onunla röportaj yapmak için sıraya giren gazeteciler nasıl düşlerinde Tarkan'ın gay olduğunu ilk kez onların teybine itiraf ettiği üzerine rüyalar gördü ve nasıl her seferinde Tarkan "ya gay değilim işte" deyip bu tartışmalara son vermek istedi.

Gay olup olmamak Amerika'da bile kimi zaman tartışma konusu olabiliyor. Bu ülkede hâlâ Teksas, Oklahoma ve Kansas gibi eyaletlerde gay olmak yasak. Yani resmen cezası var. Ayrıca radikal muhafazakarlar yalnız homurdanmakla kalmıyor, çeşitli bilimsel dayanaklar da hazırlıyor homoseksüelliğe karşı.

GAY TEDAVİSİ
Bunlardan biri yaklaşık bir ay kadar önce açıklandı. Columbia Üniversitesi Psikiyatri Bölümü'nden Prof. Robert Spitzer homoseksüelliğin terapiyle düzeltilebileceğini söyleyip, gay olan kişilere tedaviyle heteroseksüel işlev kazandırdığını iddia etti.

Spitzer'in araştırma grubu 153'ü erkek 47'si kadın, 200 kişiden oluştu. Dua etmek, öğütler ve psikolojik terapi yöntemleri eşliğinde erkeklerin yüzde 66'sı, kadınların ise yüzde 44'ü sonunda "iyi birer heteroseksüel" haline dönüşmüş!

Profesöre göre eski bir gay'in iyi bir heteroseksüel sayılabilmesinin şartları şunlar:

* Son bir yıl içinde duygusal tatminlik veren bir heteroseksüel ilişki içinde olmak

* En azından ayda bir tatmin edici heteroseksüel seks yapmak

* Karşı cinsle seks yaparken asla ya da son derece seyrek aynı seksten biriyle seviştiğini düşünmek. Değiştir gitsin!

Spitzer'in Amerikan Psikiyatri Birliği toplantısında açıkladığı araştırması tabii anında büyük gürültü koparttı. Gay ve lezbiyen hakları savunucuları, insan hakları birlikleri ve sokaktaki insanların çoğu Spitzer'i aşırı sağcı, dinci olmakla suçladılar. Karşı çıkanların kimi, "evliliklerin yüzde 50'sinin boşanmayla sonuçlandığı, aile terapisi ve Viagra'ya milyonlarca doların harcandığı bu ülkede homoseksüel olmaktan daha doğal ne var" diye sordu.

Bazıları Spitzer'e kendi tezinden yola çıkarak saldırdı: Madem gay'ler terapiyle kendi cinsleriyle birlikte olmaktan vazgeçip "düzeliyor" o halde heteroseksüelleri de terapiyle gay yapmak mümkündür!

KANAL DEĞİŞİMİ
Etraf yıllar süren evliliklerini hatta torunlarını bir kenara bırakıp genç erkeklerle yaşamaya başlayan erkeklerle, çocuğunu da alıp kadın sevgilisinin evine taşınan kadınlarla dolu. Tabii daha önca lezbiyen ya da gay ilişki yaşamış, şimdi evlenip, çocuk sahibi olmuş erkek ve kadınlar da çok. Gerçekten de pek çok gay, gay olarak; hetero da heteroseksüel olarak kalırken, seçenekler arasında seyahat edenler, televizyonda kanal değiştirir gibi cinsel yönelimini değiştirenler de çok buralarda. Kimin kaç kere kanal değiştirdiği kim senin umrunda değil.

Peki Spitzer'in faşistçe görünen araştırması Türkiye'de yapılmış olsaydı? Kaç kişi "bir psikiyatrist ve gay olarak," "bir yazar ve gay olarak," "bir düşünür ve gay olarak" diye ortaya çıkıp karşı tezi savunurdu, sizce?

Seda ERCAN

sedaercan@yahoo.com

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır