kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Yaz müzikle başlıyor


Müzikseverleri buluşturan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali bu yıl 9 Haziran-3 Temmuz'da yapılacak. 29'uncusu düzenlenen Müzik Festivali kapsamında 26 konser ve resital yer alıyor. Festivalin iki ana teması "İtalya" ve "100. ölüm yılında Giuseppe Verdi".
Bu yıl İtalya, İngiltere, Azerbaycan, ABD, Rusya, Almanya, Avusturya, Litvanya, Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Fransa'dan 480; Türkiye'den de 120 olmak üzere toplam 600 sanatçı var festivalde.

Verdi'nin ölümünün 100. yılı nedeniyle bütün dünyada etkinliklerin yürütüldüğü bu yıl, Verdi'nin yapıtlarını İstanbullu müzikseverler de Festival kapsamında canlı izleyebilecek. Paolo Olmi yönetimindeki Santa Cecilia Ulusal Akademisi Orkestra ve Korosu, programını Verdi'nin eserlerine ayırmış orkestralar arasında başta geliyor. Koro 21 Haziran'da sponsorluğunu Aria'nın üstlendiği konserini Aya İrini Müzesi'nde, 22 Haziran'da ise sponsorluğunu İMKB'nin üstlendiği konserini AKM'de verecek.

BAROK YAPITLAR VE ROSSİNİ
Soprano Mariella Devia ve İtalyan Virtüozları, Festival'deki programlarını 19. yüzyılın en önemli opera bestecilerinden Rossini'ye ayırıyor. 9 Haziran akşamı Aya İrini'de festivalin açılış konserini gerçekleştirecek olan Soprano Mariella Devia ve İtalyan Virtüozları, yaylı çılgılar için üç sonat ve aryalar seslendirecek.

Festival bu yıl barok yapıtlar açısından çok zengin. İtalya'da çok sesli müzik Barok dönemde doruğa ulaşmıştı. Bu döneme ait en önemli besteciler bu yılki programı zenginleştiriyor. Barok müzik alanında uzmanlaşmış orkestralardan Andrea Marcon yönetimindeki Venedik Barok Orkestrası, 11 ve 12 Haziran'da Aya İrini Müzesi'nde Veracini, Marcello, Staffani ve Vivaldi'nin eserlerini sergileyeceği iki konser verecek.

Festival bu yıl da çağdaş müzik açısından zengin geçecek. Dünyaca ünlü Alban Berg Dörtlüsü, bu yıl festivale katılan en önemli topluluklar arasında.

Ülkemizin en başarılı tenorlarından Arol Uras'ın 40. sanat yılında gerçekleştireceği, Verdi aryaları ve İtalyan şarkılarından oluşan şan resitali de 14 Haziran'da.

PEKİNELLER BEŞİNCİ KEZ
Müzikaliteleri, stilleri ve yorumlarıyla müzik dünyasında en çok sözü edilenler arasında yer alan Güher ve Süher Pekinel kardeşler Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında iki konser verecek. 24 ve 25 Haziran'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Capitole de Toulouse Ulusal Orkestrası ile birlikte olacak Pekineller, İstanbul Müzik Festivali'ne beşinci kez konuk oluyor.

Bilet satış noktaları
29. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin biletleri Biletix yöntemiyle satışa çıkıyor. 8 Haziran'a kadar indirim var. Bu yüzden acele edin, zira 23 konser için bilet fiyatları 1 milyondan 55 milyona kadar değişiyor. Biletix satışları 08.30 ve 21.00 arasında. 0216 454 15 55 numaralı telefondan kredi kartı ile satış yapılıyor. İnternet üzerinden de http://www.biletix.com adresinden kredi kartı ile bilet temin edebilirsiniz.

İSTANBUL MMM Migros Caddebostan, Capitol, Maslak, Merter, Soyak Göztepe, Şükrü Saraçoğlu (Setur)

Raksotek Ortaköy

Vakkoroma (Akmerkez, Galleria, Suadiye, Taksim)

Ümraniye Carrefour

Maya-Akar Center

İZMİR D&R Alsancak

Vakkorama (Alsancak, Mavişehir)

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır