kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ruhun gıdası


Hey yee, heyy ye!
Wheatus (Columbia/Sony)

Gençler, genç kalanlar, TV'de "Freaks and Geeks"i seyredenler, mezuniyet törenine -pardon prom'a- uygun kıyafet ve kavalye arayanlar; size sesleniyoruz: Bu tam sizin grubunuz. Kulaklarda Green Day ve Offspring'den daha az arızaya yol açan Wheatus, hani o "I'm just a teenage dirtbag babyyy!" diye feryat eden çocuklar. Şarkı "Loser" (Kaybeden) diye bir filmde de kullanılmış ama bu New York'lu Wheatus hiç kaybeden filan değil. Gayet eğlenceli, yazlık genç şarkılara buyrun.

Tahammülfersa
Janet Jackson / All For You (Virgin/EMI)

Bazı kurtulamadığımız hayaletler var. Bunlar her daim etrafımızı sarıp musallat oluyorlar. Jackson ailesinin en berbat üyesi (Hay Allah, Jermaine'in hakkını yedik şimdi...) Janet de tam bir sevimsiz Casper. Lakin "All For You" isimli şarkısıyla listelerin yine tozunu atıyor. Neden hâlâ o çocuk sesiyle söylüyor, neden hâlâ demode müzik yapıp, demode kotlarını giyip bir de dans ediyor; bunların hiçbirine anlam veremiyoruz. Ama öyle. Üstelik alan çok. Galiba sevgili birinin söylediği gibi; hakikaten 'garabetler diyarı'nda yaşıyoruz.

Dipteyim, diptesin, dipte
Feridun Düzağaç / tüm hakları yalnızlığıma aittir. (Universal-Neşe Müzik)

Onun için 'kent ozanı' diyorlar. Kendisi 68'li, Terazi burcuymuş. Feridun Düzağaç'ı "Lavinia"sından, "Unut Beni"sinden, saçlarını kırptığı klipten hatırlarsınız. Televole karşıtı duruşu, "Köprüden Önce Son Çıkış" gibi afili albüm isimlerinden de bilebilirsiniz. Yeni albümün de ismi pek 'orijinal'. Düpedüz yalnız bir adam bu Düzağaç. Ama albümü yine güzel. Hep aynı şarkıyı dinliyormuş hissine kapılsanız bile. Sözler intiharın eşiğinde; sonuna doğru "Betteyim ben betteyim" diye duyduğumda "Tamam artık" dedim, "kulaklarım da sapıttı." Ama doğruymuş: "Dipteyim ben dipteyim" diyormuş Düzağaç. Allah yardım etsin.

Yazlık Teo mix'leri
Teoman / Remixler (NR1 Müzik)

Sıkıntılı gözüktüğüne bakmayın; Teoman, genç kızların gözdesi, en feci şarkılarının (Rüzgar Gülü, Uykusuz Her Gece ve İki Yabancı) club mix'lerini paket yapmış, piyasaya sürmüş. Evde toplanın, koyun eğlenin diye değil tabii. DJ'ler alsın, hazıra konsun, radyolar çalsın, dans edelim, eyvallah. Yoksa komşunuz "Sizin evden sürekli RÜZGAR GÜLÜ RÜZGAR GÜLÜÜÜÜÜ şeklinde gürültüler geliyor. N'oluyor, bir derdiniz mi var?" diye kapınıza gelebilir. Bizden uyarması.

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır