kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Gerekli şeyler


Arif'in Takvimi
4 Haziran Pazartesi: Casanova öldü (1798). Melih Gökçek Altınpark'taki 2 heykeli kaldırttı, "Böyle sanatın içine tükürürüm" dedi (1994).

5 Haziran Salı: Orient Express Paris'ten İstanbul'a hareket etti (1883).

6 Haziran Çarşamba: İlk çamaşır deterjanı Persil piyasada (1907).

7 Haziran Perşembe: Ressam Paul Gaugin doğdu (1848).

8 Haziran Cuma: Hz.Muhammed'in vefatı (632).

9 Haziran Cumartesi: Bülent Ersoy doğdu (1952). KAV Orman Sanayi kuruldu (1970).

10 Haziran Pazar: İlk hayvanat bahçesi kuruldu (1793).

İYİ Kİ DOĞDUN SİNEMA
Sinema dergisi 1994 yılının ekim ayında yayımlanmaya başladığında herkes derginin genel yayın yönetmeni Mehmet Açar'a "Hayatı fazla uzun sürmez" demiş. Demişler ama, bu ay çıkan 75. sayı gösteriyor ki hepsi de yanılmış. Umuyoruz en az bir 75 sayı daha çıkar Sinema. Dergi bu ay da içerik olarak hayli zengin. 75. sayı anısına özel bir dosya var: Sinema dergisinin yayın hayatı boyunca gösterime giren yabancı yapımlar arasında çok konuşulan, çok seyredilen ve günümüz sinemasını etkileyen 75 film... Halit Refiğ'in sinemacı olmak isteyenlere tavsiyeleri... 75. sayı kutlamalarına herkes davetli yani! Bu arada sinema demişken, 1-14 Haziran günlerinde "Snatch", "Being John Malkovich", "Fight Club" gibi birkaç güzel filmi yeniden seyretme imkanı bulabilirsiniz. Beyoğlu AFM Fitaş'ta oynayacak filmleri Nokia Club üyeleri indirimli seyredebilecek.

REÇEL, BAL, PEYNİR, POĞAÇA
Armada'da, "Bahar Pazarı Kahvaltıları" başlıyor. Ben mönüyü vereyim, gerisini siz düşünün: Ev reçelleri, sızma zeytinyağında dinlendirilmiş dereotlu ve kırmızı biberli peynir, sade beyaz peynir, kaşar, tulum peyniri, köy ekmeği, çavdar ekmeği, mahallenin fırınından pekmezli İstanbul simidi, domates ve salatalık, siyah ve yeşil zeytin, petek ve süzme bal, kaymak, yoğurt, haşlanmış köy yumurtası, omletler, sabah çorbası, ev yapımı poğaça, açma ve su böreği, yulaf ezmesi, pestil, çeşitli kuru ve taze meyvalar, taze sıkılmış portakal suyu, süt, masada çay ve kahve. Bu kahvaltının bedeli, 12 yaş ve altı çocuklar için beş, büyükler için dokuz milyon. Yalnız bir gün önceden yer ayırtmayı unutmayın.

Rezervasyon için: 0212 638 13 70-78

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır