kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Devr-i sabık

Galatasaray Başkanı Faruk Süren'in kendi işleri sebebiyle özellikle Maliye Bakanlığı ile başının dertte olduğu biliniyor. Süren'in kontrolünde bulunan Transtürk Holding ve Makine Takım şirketlerine, Orhan Aslıtürk'ün hayâli şirketleri aracılığı ile ihracat teşviği kullandırıldığı, 1995 yılındaki bu işlemler ile ilgili ödenmiş KDV bedellerinin 1996'da devletle mahsuplaşma yoluyla alındığı belirtiliyor. Yıl sonunda zaman aşımına girecek bu eylemlerle ilgili, Süren aleyhine Cumhuriyet Savcılıkları aracılığı ile Kamu Davası açılacağı, devletin vergi ziyanını cezası ile talep edeceği ifade ediliyor.

Artık geleceğe bakmalı

Galatasaray camiasının bundan sonra Faruk Süren'den bir fedakârlık beklemek yerine ona destek olması gerektiği ortada. Bir de geçmişe yönelik Devr-i Sabık yaratmanın alemi yok... Netice itibarı ile kongrenin oylarıyla üç kez seçilip, defalarca ibra edilmiş bir başkan ve yönetiminin, UEFA Şampiyonu olma yolunda girdiği riskleri o dönemin şartları içinde yorumlamak ve artık geleceğe bakmak gerekiyor.

Aksi bir davranış en azından yönetimde bulunan diğer Galatasaraylı yöneticilere de haksızlık olacaktır. Başarı ile risk aynı açıdan ve objektif olarak değerlendirilirse Devr-i Sabık aramak pek de yerinde olmaz...

* Yarın: Gelecekte neler olacak?

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır