kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Müthiş Tugay

Azerbaycan sınavı, Milli Takım için bir antrenman maçı gibiydi. Güzel işler de yaptık. Orta sahada Okan, Emre ve özellikle Tugay'ın topu tutmadan paslaşmaları göze çok hoş geldi. Tugay'ın futbol anlayışı, mantalitesi değişmiş. Topu ayağında tutmuyor; tek top oynuyor ve bilinçli yerlere oynuyor. Geriye değil, ileriye oynuyor. Milli Takım'a böyle futbolcular çok lazım. Sahada "Ben futbolcuyum" diyor. Orta sahadaki bütün adamlar ileriye doğru oynuyor. Emre de, Okan da...

Milli Takım kafa olarak da ümit verdi. Oyun mantalitemizi, futbolcularımızın oyun anlayışını çok güzel buldum. 0-0 da bitse böyle oynadıklarında iyi. Hiçbiri lüzumsuz hareket yapmadı. Böyle zayıf bir takım karşısında fantaziye kaçmadı. Elbette, daha iyi oynayabilir, daha çok gol atabilirdik. Orta sahadaki paslaşmaların neticesi gollük ara pası veya verkaç olmalı. Bunları yapamadık. Ne gollük pası verebildik, ne de verkaç yapabildik.

Hakan'ı hoşgörmeliyiz

Rüştü, 1-0 galipken önemli bir kurtarış yaptı. Zaten kalemizde bunun dışında çok önemli bir pozisyon da olmadı. Tayfun büyük çalışkanlığı yanında fevkalâde bir gol attı; bir de attırdı. Böyle bir rakibe karşı baştan iki gol buldun mu, iş biter. Ama ne var ki, kötü olan şu: Tayfun'un boş kaleye golü attırdığı Oktay tribüne koşuyor. Bunu kötü niyetle yapmıyor, alışkanlıktan yapıyor. Vatan kurtaran aslan rolünü daha bırakamadık. Oysa, takımda arkadaşlık ön plana çıkmalı.

Ümit, çok verimli oynadı. Alpay hiç riske girmeden çok da zorlanmadığı maçta Avrupa'da alıştığını yaptı; topları aldı, tıkır tıkır arkadaşlarına verdi. Abdullah, Fenerbahçe'deki gibi devamlı ileri gitmeye çalıştı. Ama burada hiç zorlanmadan gidebildi. Çünkü topu alıp verebildi. Hiç kendini zorlamadan göze hoş gelen bir top oynadı.

Hakan varla-yok arası. Kendini toparlamış bir halde değil. Oktay'ın ona attırdığı kafa golüyle hava toplarında ne kadar büyük güç olduğunu gösterdi. Pek de kendini oyuna vermedi. Belki rakip zayıf diye böyle oynadı. Onu hoşgörmek lazım, çünkü netice belli olmuş. Oyun 0-0 gitse, ayrı bir Hakan seyrederdik herhalde. Ayrıca İtalyan Ligi'nden yorulmadan çıkmak çok zor.

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır