kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

5 yıldır neredeydin baba?


Nefise Karatay, M. Ali Erbil ile çektirdiği fotoğraflar yüzünden kendisini evlatlıktan reddeden babasına ateş püskürüyor: 5 yıldır benim yanımda değildi. Bir gün bile bizi aramayan babam niye şimdi ortaya çıkıyor?
Sevgilisi Mehmet Ali Erbil ile çektirdiği fotoğraflar, Nefise Karatay'ı 5 yıldır görmediği, sesini dahi duymadığı babası Orhan Karatay ile karşı karşıya getirdi. Baba Karatay, Gökçeada Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak soyadını değiştirmek, kızını evlatlıktan reddetmek ve 5 yıldır ayrı yaşadığı 25 yıllık eşi Nihal Hanım'dan boşanmak için dilekçe verdi.

Orhan Karatay Nefise'yi evlatlıktan reddetmekle kalmıyor, kızının Erbil tarafından tuzağa düşürüldüğünü, bir gün paçavra gibi ortada kalacağını da iddia ediyordu. Ancak baba Karatay'ın M. Ali'ye koşul olarak sürdüğü, 'evlenmeden kızıma bir daire al' sözü de insanın aklına başka sorular getiriyordu. Nefise bu konuda yorum yapmadı. İki gözü iki çeşme ağlayarak konuştu...

* Anne ve babanın 20 yıllık evlilikleri 5 yıl önce duygusal olarak sona ermiş ama boşanmamışlar. Onları bu noktaya getiren neden neydi?

Fikir ayrılığı yaşıyorlardı. O günlerde İstanbul'da kuzenimle kalıyordum. Annem de babamdan ayrılıp anneannemin yanına geldi. Annem ve kardeşimi yanıma alıp bir ev tuttum. Annem yeniden evlenmedi. Belki de ailesine karşı zor durumda kalmamak için boşanmadı, bilemiyorum.

* Babandan hiç maddi destek almadığınızı söylüyorsun? Nasıl geçindiniz?

5 yıldan beri ailenin bütün sorumluğu benim üstümde. Çalışıyorum. 22 yaşında üniversitede okuyan bir kardeşim var. Onun okul masraflarını da, annemin geçimini de ben sağlıyorum.

NAMUSUM BENDEN SORULUR
* Babanla 5 yıl hiç konuşmadınız mı?

İlk zamanlar konuşuyorduk ama hiçbir zaman destek olmadı. Her şeyi kendi başıma yaptım.

* Annenin ciddi bir rahatsızlığı olduğunu biliyorum. O günlerde de aramadı mı Orhan Bey?

Üç yıl amansız bir hastalıkla mücadele etti annem. Ameliyat oldu, ilaç tedavisi gördü. Çok sıkıntılı günler geçirdik. Zaten aşırı stres ve üzüntüden hasta oldu. Ve iki gündür eve gitmiyorum, beni ağlarken görmesin diye.

* Babanı hayatından niçin çıkardın?

Belki de çok sahipsiz kaldığım için kızıyorum. Kendi başımayım. Namusum da şerefim de benden sorulur. Ne yaptıysam kendi başıma yaptım. Babamın beş yıl sonra, iki resim alıp ortaya çıkmasını, 'bunları nasıl yaptı' diye feryat figan bu şekilde konuşmasını çok yanlış buluyorum. Bunları konuşmak istemiyorum ama mecbur kalıyorum, çünkü beni suçlu duruma sokuyor.

ŞOV YAPMASINA GEREK YOK
* Baban fotoğrafları gösterip, 'bunu nasıl yaptı?' diye soruyor. Sen ona ne sormak isterdin?

"5 yıldır neredesin baba?" demek isterdim... Niye benim yanımda değildi? Niçin şimdi? Neyi bekledi? Hala aramıyor beni. Bana bir şey sormuyor, gidiyor gazetelere televizyonlara konuşuyor. Şov yapmasına gerek yok. Kol kırılır yen içinde kalır. Sadece size konuşuyorum. Artık taştım... Bu gazetelere düşecek, sağda solda konuşulacak bir olay değil, benim özel hayatım. Utanacak hiçbir şey yapmadım ve bunları da hak etmedim.

* Evlatlıktan reddedilmek seni yaraladı mı?

Biz annemle birbirimize yaslanarak bugünlere geldik. Şimdi çıkıp beni küçük düşürmesi, Mehmet Ali'ye hakaret etmesi çok yanlış. Bunlara kırıldım, gücendim. Beni reddettiğini söylüyor ama zaten yok ki hayatımda. Ne değişecek ki? Babam yoktu, yine olmayacak.

* Hiç özlemedin mi babanı?

Ben baba demeyi unutmuşum. En son ne zaman baba dediğimi bile hatırlamıyorum. Tabii ki çok özlediğim günler oldu ama 'benim şansım, kaderim buymuş' dedim. Anneme sığındım.

Kötü günlerimde yanımda o vardı
* Mehmet Ali ile aranızda yaş farkı var. Yoksa onu biraz da baba gibi mi görüyorsun?

Tabii ki... Annemin hastalık günlerinde ona sahip çıkan, benim o kötü günlerimde yanımda olan tek insan Mehmet Ali'ydi.

* Babanla ilgili anlatamadığın şeyler var gibi hissediyorum? Sizden, Mehmet Ali Erbil'den para istemiş olabilir mi?

Açıklanacak çok şey var ama konuşamıyorum. Herhalde insanların dolduruşuna geliyor. Yoksa durduk yerde, 5 sene sonra niye ortaya çıksın?

* Mehmet Ali ne diyor?

Sonuna kadar destek oluyor. 'Senin yanındayım. Hiçbir şeyden korkma üzülme. Hepsi gelir geçer. Sağlıktan başka bir şeye kafanı takma' diyor.

Gelip 'kızım' dese canımı verirdim...
* Babanı şu anda karşında görsen ne söylemek istersin?

"Kameraların karşısında açıklamalar yapıp mahkemelere gideceğine gelseydin benim karşıma" derdim. Bana gelsin, 'Kızım' desin ben ona canımı veririm. Ben böyle gazetelere, televizyonlara konu olmayı kendime yediremiyorum. 'Reddediyorum' ne demek? Bir babanın evladı için böyle konuşması çok acı.

* Onunla konuşmayı denedin mi?

Arayıp da ne söyleyebilirim ki? Biliyorum ki telefona çıkmayacak. Ne zaman aradıysam çıkmadı zaten. Beni aramıyor. Kardeşimle konuşuyor, benimle konuşmuyor. Ama bu camiada o kadar çok böyle örnek var ki, inanın bana bu değişik bir öykü değil...

ŞENGÜL BALIKSIRTI

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır