kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

6 gün oldu, katil yok!


Sefaköy'de, sokaktan geçtiği sırada haraç istemeye gelen çetenin silahından çıkan kurşunla can veren 9 yaşındaki Edin'in katilleri hala yakalanamadı...
Öfke ve gözyaşının birbirine karıştığı Sefaköy'de halk, katillerin bulunması için İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'un olaya el koymasını istiyor...

Acılı aile "Dökülen kan yerde kalmasın" derken, İsmail Hakkı Uludağ İlköğretim Okulu'nun 2-B sınıfı öğrencileri ise Edin'in boş kalan sırasındaki çiçekleri her gün tazeliyor

Sefaköy'de dondurma almaya gittiği bakkaldan evine dönerken haraç kavgasına tutuşan iki çetenin silahlı çatışmasının ortasında kalarak can veren İsmail Hakkı Uludağ İlköğretim Okulu öğrencisi Edin Demirok'un katilleri hala bulunamadı. Olayın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen katillerin yakalanamaması Sefaköy halkının öfkesini büyüttü.

POLİSE TEPKİ
Dokuz yaşındaki Edin'in, 7 yıl yattıktan sonra cezaevinden tahliye olan ve çevredeki esnafı haraca bağlayan Kamil Karal ile oğulları Ali ve Kamil'den birinin silahından çıkan kurşunla can verdiğini ileri süren çevre sakinleri, "Mahallemize yıllardır kan kusturan bu eşkıyalar bir türlü engellenemiyor... Esnaf yaka silkiyor... Ama herkes korkup sindiği için kimse bir şey diyemiyor" şeklinde konuştu.

Sokak çetelerinin, şehir eşkıyasının ellerini kollarını sallayarak rahatça dolaşmaları yüzünden oğlunun öldüğünü söyleyen acılı baba Esat Demirok ise Küçükçekmece Emniyeti'ni suçlayarak, "Eğer gerekli önlemleri zamanında alsalardı, bu eşkıyaları durdursalardı bugün benim yavrum yaşıyor olacaktı" dedi..

Öte yandan, önceki gün toprağa verilen Edin'in cenaze töreni de çetelere karşı protesto gösterisine dönüştü. Ellerindeki pankartlarla yürüyen Sefaköylüler, katillere lanetler yağdırarak silahlı zorbaların bir an önce yakalanmasını istedi. Evlat acısı yaşayan Edin'in ailesinin yanı sıra öğrenim gördüğü İsmail Hakkı Uludağ ilköğretim Okulu'nda da gözyaşları sele döndü. 2-B sınıfı öğrencileri arkadaşları Edin'in ölümüne hala inanamazken, ona olan sevgilerini de boş kalan sırasını çiçeklerle donatarak gösterdi. Katiller yakalanıncaya kadar her gün bu çiçekleri tazeleyeceklerini belirten minik öğrenciler, "Küçük yaşta büyük bir acı yaşadık. Edin'i hiç unutmayacağız" diye konuştu.

SİPAHİ DEVREDE
Edin Demirok'un akrabası olan İstanbul DSP milletvekili Bahri Sipahi, dün gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İçişleri Bakanı Saadettin Tantan ile İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'a inanıyor ve güveniyorum... Bütün dileğim, bu katillerin bir an önce yakalanıp, adalete teslim edilmeleri..."

OKTAY APAYDIN

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır