kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

KISA KISA KISA


Yatağan rüzgarla nefes aldı
Yatağan termik santralinin bacagazı arıtma tesislerinin montajı sırasında oluşan arıza nedeniyle ilçede yaşanan büyük tehlike, rüzgarın etkisiyle "şimdilik" giderildi. Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i olaya el koymaya çağırdı. TEAŞ Genel Müdürlüğü ise, Yatağan'da değerlerin anlık değişiminin değerlendirilerek devre dışı bırakma suretiyle azami titizliğin gösterildiğini açıkladı.

Uşak'ın Eşme İlçesi sakinleri "Uzaylılar saldırdı" diye ayaklandı
Uşak'ın Eşme ilçesinde tarlaya giden Can ailesinin, uzaylı bir yaratığın kendilerine taş yağdırdığını ileri sürmesi ortalığı karıştırdı. Kaymakam, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Can ailesinin fertleri, parlak jelatin elbiseli, kırmızı ayaklı, sarı elips şeklinde gözleri olan bir uzaylının 2 metre yükseğe uçarak kendilerine taş attığını ileri sürdü.

KTÜ'lü profesör Karadenizliler'in kendi elektriğini üretmesini önerdi
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy, Doğu Karadeniz için hidroelektrik santrallarının çok uygun olduğunu belirterek, "Mevcut bütün bürokratik engeller ortadan kaldırılıp, kimin evinin ya da köyünün kenarından bir su geçiyorsa, onu derleyip elektriğini üretip, ihtiyacını karşılasın" dedi.

Bu gece Mevlit Kandili kutlanacak
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, bu gece Hz. Muhammed'in doğumunun 1430. yıldönümü dolayısıyla Mevlit Kandili'nin kutlanacağını belirterek, "Yaşanan olumsuzluklardan kurtulmak, O seçilmiş insanın olaylara bakışını ve davranışlarını bilmek ve O'nun gibi yaşamakla mümkün olacaktır" dedi. Yılmaz, Mevlit Kandili mesajında, Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gecenin Hz. Muhammed'in doğumunun 1430. yıldönümü olduğunu ifade ederek, "Bu gece vesilesiyle O'nun insanlığa tebliğ ettiği evrensel ilahi mesajlar, ahlaki değerler ve yaşadığı örnek hayat, yeni bir ruh ve heyecanla bir kez daha insanlara anlatılmaktadır" dedi.

3 ayrı ülkede 18 kişi yakalandı
İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, İstanbul, Avusturya ve Hollanda polisinin ortaklaşa düzenledikleri bir operasyonda, 18 kişinin, toplam 21 kilo eroin ve 13 kilo esrar maddesi ile yakalandığını açıkladı. Ortaklaşa düzenlenen Senfoni Operasyonu kapsamında Bahçelievler'de 5 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyu Yüksekova'dan getiren Şahin Ölmez, Avusturya'ya gönderen Vahdettin Beçgün ve zulacı Şaban Yüzen gözaltına alındı. Avusturya'da da eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda eroinin dağıtımını yapan 14 kişi yakalandı. Hollanda'da ise, aynı şebekeden Cezayir Baysal 16 kilo eroinle yakalandı.

Salih AYDIN

Maliye karargahı Emniyet'e taşıdı
Bazı enerji ihalelerinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığına dair iddialar üzerine başlatılan ve "Beyaz Enerji" adı verilen soruşturmayı kimin yürüteceği belirsizliği sürerken, soruşturma kapsamında Maliye müfettişlerinin yapacağı çalışmanın karargahı değişti. Daha önce Jandarmada yürütülen çalışmalar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne kaydırıldı. DGM Savcısı Talat Şalk'ın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde bu hafta çalışmaya başlayan Maliye müfettişleri için Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde bir oda tahsis edildi. 5 müfettişin kolilere konularak emniyete getirilen belgeleri inceledikleri bildirildi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır