kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Trilyonluk soyadı davası


Ömer Akın'ın servetinin tek mirasçısı görünen E.A.'nın gerçek babası DNA testiyle ortaya çıktı. Çocuğun annesi, Akın'ın kardeşlerinin açtığı davayı kaybederse mirası da kaybedecek
İzmirli gömlek kralı Ömer Akın'ın trilyonluk servetinin tek mirasçısı görünen E.A., DNA testi sonucuyla kimlik değiştirdi. Mahkeme, E.A.'nın babasının "gömlek kralı" değil, Doktor Hayrettin Akan olduğuna karar verdi.

İzmir 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, "Gömlek Kralı" Ömer Akın'ın ölümünden sonra açılan "cinayet" ve "nesebin reddi" davaları tamamlandı. Akın öldüğünde trilyonluk mirasın tek varisi, nüfusuna kayıtlı tek çocuğu olan E.A'ydı. Ancak, Doktor Hayrettin Akan, DNA testiyle çocuğun kendisinden olduğunu kanıtladı. Mahkeme de, Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı DNA testinin sonucu doğrultusunda, çocuğun babasının Doktor Hayrettin Akan olduğuna, küçük E.A'nın Ömer Akın'ın nüfus kaydından silinerek Akan'ın nüfusuna geçirilmesine karar verdi. E.A'nın babası olduğu DNA testleriyle kesinleşen Doktor Akan, kararın ardından noterden "Tanıma Senedi" düzenledi. Akan, söz konusu senette şunları belirtti: "Gülsen Berrin Yaylalı ile 1995 tarihinde tanıştık. 19 Temmuz 1996 tarihinde adını E. koyduğumuz evlilik dışı bir kız çocuğumuz oldu. Bazı olaylar nedeniyle birbirimizle evlenemedik. Şimdi 5 yaşında olan çocuğumu tanıyorum."

DOKTOR: MİRASLA İLGİM YOK
Avukat Sema Ermiş ise, müvekkili Doktor Hayrettin Akan'ın, paylaşılamayan mirasla ilgilenmediğini söyledi. Ermiş, Akan'ın, "Önemli olan bana ait olan çocuğun benim nüfusumda olması ve babasının ben olduğumun bilinmesiydi. Çocuk benim olduğu için, zaten o mirasla bir ilgisi yok. Sadece annesi tarafından o mirasla bir ilgisi var. Bana göre ortada kaybedilmiş bir para yok. Çocuğuma ben bakacağım" dediğini bildirdi.

8 Ağustos 1996'da Ömer Akın'ın ani bir şekilde hayatını kaybetmesiyle, 10 trilyon liralık mirası, ölümünden 13 ay önce evlendiği eczacı eşi Berrin Akın ve kızı E.'ye kalmıştı. Ancak Ömer Akın'ın kardeşleri Ümran ve Önder Akın dava açıp, ağabeylerinin Berrin Akın ve sevgilisi Doktor Hayrettin Akan tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

5 YILDIR SÜRÜYOR
Savcı, olaydan sonra ANAP Konak eski İlçe Başkanı Avukat Hüseyin Özdilek ile evlenen Berrin Akın ve Doktor Hayrettin Akan hakkında adam öldürmek suçundan idam cezası istemiyle dava açtı. Akan ve Akın bu davadan delil yetersizliğinden beraat etti. Dava süresince, Ömer Akın'ın mezarı, ölüm raporu ve DNA testi nedeniyle beş kez açıldı. Berrin Akın (Özdilek) ise, daha sonra çocuğun "neseb" ve "tanıma" davalarının açılması üzerine miras savaşına girdi. Ancak, Doktor Akın bir sürpriz yaparak çocuğun kendinden olduğunu ispatladı.

KÖTÜ NİYET DAVASI SÜRÜYOR
Yargılandığı cinayet davasından beraatle kurtulan, ancak mirasın tamamını almak için Hayrettin Akan'a karşı açtığı hukuk savaşını kaybeden Berrin Akın, şimdi miras davasının ikinci raundunu kazanmaya çalışıyor. Berrin Akın, Ömer Akın'ın nikahlı eşi olduğu için mirastan dörtte bir oranında faydalanabilecek. Ancak, Ömer Akın'ın kardeşleri Önder ve Ümran Akın, "ağabeylerinin aldatıldığını ve kötü niyetli kişilerle karşı karşıya olduğunu iddiasıyla Berrin Akın'ın mirastan mahrum edilmesi için" bir dava açtılar. Avukat Bülent Ulusu, bu davanın sonucunu beklediklerini belirterek, müvekkili Berrin Akın'ın davayı kazanması halinde "nikah hakkı" olarak mirastan dörtte bir oranında pay alacağını belirtti.

Ali EYCE

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır