kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

285 milyon dolarlık dosya incelemede


Kara para araştırmalarına rekor ihbar geliyor. Şu ana kadar 57 dosya yargıya intikal etti
Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) kuruluşundan bu yana rekor düzeyde ihbar geldi. Maliye Bakanı Sümer Oral, MASAK'a kuruluşundan bu yana bin 242 ihbar ve şikayet geldiğini, bunlardan 57'sinin yargıya intikal ettiğini açıkladı. Oral, yargıya intikal eden dosyaların parasal boyutunun 285 milyon dolar olduğunu kaydetti.

1242 İHBAR GELDİ
FP Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, Maliye Bakanı Sümer Oral'a, "4208 sayılı yasa ile kurulan MASAK'ın, kuruluşundan bu yana kaç dosya üzerinde çalıştığını ve bunların parasal boyutunu" sordu.

Oral, önergeyi yanıtlarken, MASAK'a bugüne kadar değişik kurum ve kuruluşlardan bin 242 ihbar ve şikayet geldiğini belirterek, bu dosyalar üzerinde çalışıldığını kaydetti. Oral, bu dosyaların parasal boyutunun yaklaşık 285 milyon dolar olduğunu bildirdi. Kara para aklama suçunun işlendiği iddiası ile 55, kanunun öngördüğü yükümlülüklerin yerine getirilmemesi sebebiyle 2 olmak üzere 57 konunun yargıya intikal ettiğine dikkati çeken Oral, bunların konusunu, "menfaat ve değerlerden doğan kara paranın aklanması suçu"nun oluşturduğunu ifade etti. Oral, söz konusu suç duyurularının 6'sının 1998, 19'unun 1999, 23'ünün 2000, 9'unun ise 2001 yılında yapıldığını bildirdi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır