kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Armatöre müjde


Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, armatörlerin Emlak Bankası'na olan borçlarının erteleneceğini söyledi
Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, armatörlerin Emlak Bankası'na olan borçları nedeniyle gemilerinin bağlanmasının yanlış olduğunu belirterek, "Çalışsınlar ki paralarını ödesinler" dedi. Gemilerin serbestçe dolaşması için tüm limanların uyarıldığını söyleyen Mirzaoğlu, armatörlere bekledikleri müjdeyi verdi. Armatörlerin borçlarının ertelenmesi konusunun yeniden ele alınacağını vurgulayan Mirzaoğlu, "Hükümetimiz 1 yıllık bir zamana uygun bir düzenleme yapacaktır" dedi. Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın 12. olağan mali genel kurul toplantısına katılan Mirzaoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

ÇALIŞIP ÖDESİNLER
"Türk gemileri ve gemi sahipleri gerçek anlamda bir reel sektör. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan bu sektörün de etkilendi ve kredilerini ödeyemediler. Deniz ticaret filomuz yeterli sayıda olmadığı için ihracat ve ithalatımızın ancak yüzde 35'nin Türk gemileriyle taşıyoruz. Her sene 2 ile 2,5 milyar dolar arasında bir navlun giderimiz var. Yabancı gemilere para ödüyoruz. Gemilerimizin işini zorlaştırmak doğru değil.Dimyata giderken evdeki bulgurdan olmayalım.

Armatörlerin ödemelerini kolaylaştıracak bir Bakanlar Kurulu kararı çıkmıştı. Sonra iptal edildi. Ancak, konuyu yeniden ele alınacak. Hükümetimiz borçlar için 1 yıllık bir zamana uygun bir düzenleme yapacak. Türk denizcilik filosunun sorunlarını çözmezsek, Türkiye bunu çok daha pahalı ödeyecektir. Gemiler rahatça çalışmalı ki borçlar da ödenebilsin".

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır