kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Gökdelenler kuş katili
Chicago'da her yıl yüzbinlerce kuşun şehirdeki gökdelenlerin ışıkları yüzünden ölmesi belediyeyi harekete geçirdi. Kuşların özellikle göç dönemlerinde Chicago'dan geçerken gökdelenlerin ışıklarına aldanması sonucu binalara çarparak ölmesine önlem alan belediye gökdelenlerde ofisleri bulunan şirketlerden gece ışıklarını söndürmesini istedi. Her yıl 5 milyon kuşun geçiş noktası olan Chicago'daki gökdelenlerin her birinin gece yanan ışıkları yüzünden yılda 2 bin kuşun ölümüne neden olması üzerine gökdelenler de ışıklarını söndürme kararı aldı.

ABD ordusu 'yumuşadı'
Amerikan ordusunda görev yapan gaylerin oranının geçen yıla göre yüzde 17 oranında bir artış göstererek şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştığı açıklandı. Savunma Bakanlığından yapılan resmi açıklamaya göre 2000 yılında 1212 askerin homoseksüel belirtiler gösterdiği için ordudan ihraç edildiği belirtildi. Bu askerlerin 106'sının homoseksüelliği pratiğe döktüğü için geri kalanının da homoseksüel gibi davrandığı için ihraç edildiğini belirten bakanlık, geçen yıl ihraç edilen asker sayısının 1034 olduğunu söyledi.

Pavarotti uçağa alınmadı
İngiliz havayolu şirketi British Airways (BA) , İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin, aşırı kilolu olduğu için uçaklarıyla uçmasına izin vermedi. Londra'da 14 Haziran'da konser verecek olan Pavarotti, BA'nın Milano-Londra seferine yer ayırtmak istedi. 150 kiloluk tenora "Çok şişmansınız. Koltuklarımız size küçük gelir" cevabı verildi. BA, "iki koltuğu birleştirme" gibi bir teklif de sunmadı. BA basın sözcüsü ise "Koltuklarımızın belirli bir standart var. Kim olursa olsun bu kurallara uymayan biri bizle uçamaz" diye konuştu. Dünyaca ünlü İtalyan tenor, British Havayolları uçaklarının koltuklarının 48 santim olan genişliğini 9 santimle kaçırınca 40 bin dolara özel jet kiraladı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır