|
|
|
Sarmısağın dövülmüşü faydalı...
Doktorlar, sağlık için faydalarını her fırsatta vurguladıkları sarmısağın, belirli miktarda yenmesi gerektiğini, aşırısının zararlı olduğunu açıkladı.
Pennsylvania Üniversitesi uzmanlarından Dr. John Milner ve ekibinin çalışmalarına göre sarmısağın faydasını görmek için haftada en fazla 2-5 diş yemek gerekiyor. Günde 6 dişten fazlası ise başta tansiyon ve mide kanaması olmak üzere birçok rahatsızlık riski doğuruyor. Dr. Milner, bağırsak, kolon ve mide kanseri gibi hastalıklardan korunmak açısından önemli etkisi olduğunu söylediği sarmısağın nasıl yenmesi gerektiği konusunda da küçük sırlar verdi.
DÖVÜN, 10 DAKİKA BEKLETİN
"Sarmısağın içindeki koruyucu maddeler, sarmısak dövüldüğü ya da ezildiği zaman aktif hale geçiyor. Bu nedenle sarmısak dövülerek yenildiği zaman faydalıdır" diyen Milner, sarmısağın dövülmüş halde en az 10 dakika bekletilmesi gerektiğini de ekledi. Nasıl pişirildiği ve hangi yemeğe eklendiği de, sarmısağın faydaları üzerinde etkili. Uzmanlar, kanserden korunma ve sarmısak arasında henüz bir bağlantı kuramadı ancak araştırmalar, düzenli olarak sarmısak yiyenlerdeki mide ve kolon kanseri oranının oldukça düşük olduğunu ortaya koyuyor.
|
|
|
|