kapat
03.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İslamiyet dinamik bir din


Almanya'da yayınlanan Der Spiegel Dergisi İslamiyet'i ve Hz. Muhammed'i kapak yaptı
3 Milyon Müslümanın yaşadığı Almanya'da, ülkenin en ünlü haftalık haber dergisi Der Spiegel son sayısını İslamiyet'e ayırdı. "Muhammed kimdi" kapağı ile çıkan dergi toplam 20 sayfasında İslamiyet'ten bahsetti. Peygamberin gücü başlığı ile verilen haberde İslam dininin şimdiye kadar hiçbir dinin olmadığı kadar dinamik ve esnek olduğunun altı çizildi.

Batı'nın İslamiyet'in bu kadar hızlı yayılması karşısında şaşkına döndüğünü vurgulayan Der Spiegel, geçmişte birçok düşünür tarafından sert eleştirilere uğrayan Hz. Muhammed'in son yıllardaki araştırmalar sayesinde takdire değer özelliklerinin ortaya çıktığını belirtti.

İSLAMİYET'İN SIRRI
20 sayfalık haberinde "gerçek Muhammed kim?, "İslam dininin sırrı ne?" sorularını soran dergi özellikle Ortadoğu'da konuşlanan aşırı dincilerin gerçek İslamiyet'le alakası olmadığını belirten uzmanların görüşlerine yer verdi.

İslamiyet'te diğer dinlerden farklı olarak, inananıyla "Allah" arasında papaz, rahip gibi bir arabulucu olmamasının, herkesin dine olan inancını kendisinin ayarlaması imkanını verdiği vurgulandı. Şimdiye kadar müslümanların kutsal kitabı Kuran'ın, müslüman olmayanlar için kapalı kutu olduğuna dikkat çeken haber, "Kuran acaba diğer kutsal kitapları kötüleyen bir kitap mı yoksa inananlarına hoşgörü aşılayan bir yayın mı?" sorusunu soruyor. Kökten dinciliğin müslüman olmayanlar kadar gerçek müslümanlar için de büyük tehlike oluşturduğunu vurgulayan Der Spiegel ayrıca konu ile ilgili çeşitli röportajlara da yer verdi.

TÜRBAN TAKMALI MI?
Ilımlı bir müslüman olarak tanınan Mısır Din Bakanı Hamdi Saksuk'un "İslamiyet hoşgörü demektir" sözlerine geniş yer veren dergi ayrıca Saksuk'un Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban yönetimine ateş püskürdüğünü de yazdı. Saksuk'un aydın bir müslüman olduğunu ve bir Alman ile evli olduğunu vurgulayan Der Spiegel, Saksuk'un " Dinimiz barışı,insanlığı ve kardeşliği özendirir. Kadın ile erkek İslamiyet'te eşittir" sözlerine de yer verdi. İslamiyet'in kesinlikle kadınlara türban örtmesi konusunda bir zorlamada bulunmadığının altını çizen 67 yaşındaki Din Bakanı, Hz.Muhammed'in Medine'de hazırladığı bir "anayasa" ile insan haklarını ilk tanımlayan kişi olduğunu belirtti.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır