kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Puppy'nin ana kucağı, Tekir'in burcu


Bir yıl kadar önce Manhattan'da dolaşırken yaşlı bir kadının iki küçük köpeğini kızağa benzer dört tekerlekli bir arabanın üzerinde çekerek götürdüğünü görmüştüm.
Tam ben "Canııım, yazık ayakları tutmuyor herhalde" derken, köpeklerden biri zarifçe çek çekin üzerinden indi, hemen oracıktaki ağaca gereken ilgiyi gösterdikten sonra aynı zerafetle yeniden arabaya kuruldu, yaşlı teyze de arabayı çeke çeke yürüdü gitti.

"Dahası"na geçenlerde rastladım. Baktım karşıdan göğsünün üzerine astığı bebek taşıyıcısıyla bir anne geliyor. Farkettim ki, yahu bu bir bebek değil, pudle cinsi bir köpek! Meğer bu bebek askıları, yani köpekler için olanları geçen yazdan bu yana çok modaymış. Değişik renkleri var ve fiyatları 50 ile 80 dolar arasında değişiyor.

Pet Stop mağazasında gördüm ki, ön ve arka ayaklar askıdan dışarı sarkıyor ama kuyruk için bir delik yapmamışlar. Küçük köpekler kuyruklarının üzerine oturabiliyormuş. Pet sektörünün "patlama" noktasını aştığını çoktan öğrendim. Hem de sektördeki bir Türk'ten.

MUNDO'NUN YAĞI
Sekiz yıl önce New York'a yerleşen 32 yaşındaki Sevi Kay, köpekler için ekolojik ve organik ürünler hazırlayıp "cybercanine.com" adlı web sitesinde satışa sunuyor.

Ürünleri gazetelere bile konu oluyor. Kuzu etlisinden çavdarlısına kadar içinde sadece organik ürünlerin kullanıldığı onlarca çeşit bisküvi yapıyor mesela. Sonra hiç kimyasal madde içermeyen sabunlar ve vücut şampuanları, yine köpekler için. Her şey Sevi'nin Alman Kurdu köpeği Mundo'nun hastalanıp tüylerinin dökülmesiyle başlamış. Veterinerin verdiği antibiyotik yan etkileri yüzünden Mundo'yu iyice hasta edince Sevi kendisi araştırmaya başlamış ve doğal yağlarla bir bakım şampuanı hazırlamış. Tıpkı "Lorenzo'nun Yağı" filmindeki gibi! "

FERAH MİDELER
Kendi yemediğim ve kullanmadığım hiçbir şeyi köpeğime yedirmem" diyor Sevi. Hazırladığı aromaterapi yağları çok şeker: Arabada midesi bulanan köpekler için içinde nane ve tatlı badem yağı gibi özler bulunan "Motion Potion" var, ağız kokusuna iyi gelen "Folral K9" var. Bu yağlar, koltuk altı derisine sürüldüğünde etkili oluyor.

"Pink Belly Ice Pups" dondurmaları sadece köpekler için. Tavuklusu var, etlisi var, sebzelisi var... Kedi köpek sahipleri arasında bir başka trend ise sevgili evlatlarının burçlarını takip etmek! "doghoroscopes.com" sitesinin kurucusu Jean McCarthy'nin anlattığına göre kedi ve köpekler de gezegenlerden etkileniyor. "astrology4pets.com," "pet-net.net/pet-horoscopes" gibi birçok adreste aylık falları okumak, karakter tahlilleri yapmak mümkün. Sistem bizim 12 burçla aynı, kedi-köpeğin doğduğu ayı bilmek yeterli. Kedisi Aslan burcu olanlar, aman dikkat! 'Aslan' kediler bu ay risk altındaymış. Valla falda öyle diyor!

Seda Ercan

sedaercan@yahoo.com

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır