kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Babasının kızı Songül işbaşında


Krize rağmen 30 milyon dolarlık Erzurum Polat Otel'i açan İbrahim Polat'ın kızı Songül Polat işin turizm ayağını götürüyor. Bu gidişle 'küçük kardeş' turizm, 'ağabey' holdinge destek vereceğe benziyor
Polat Holding tam bir işkolik ailenin ürünü. Yoğun olarak seramik, inşaat ve turizm alanlarında faaliyet gösteriyorlar. Küçük kardeş Murat Polat inşaatla ilgili... En son ürünü Fulya'da yükselen Polat Towers. Büyük ve medyatik ağabey Adnan Polat, Ege Seramik ve yurtdışı bağlantılarından sorumlu. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve ailenin babası İbrahim Polat ise yoğun olarak turizm ile ilgileniyor. Ortanca çocuk Songül Polat'ın dört yıl öncesine kadar sesi sedası çıkmıyordu. Ama bugün hem İstanbul'daki hem de Erzurum'daki otellerle ilgileniyor.

Koleji bitirdikten bir süre sonra 22 yaşında evlenen Songül Polat dört yıl öncesine kadar evi, eşi ve biricik kızı Ceylan'la ilgilenmiş. "Çalışmayı hiç düşünmedim. Çünkü kızımı bakıcılarla büyütmek istemiyordum" diyen Polat iş hayatında yarım yamalak varolmayı istememiş. "Bir işi ya tam yapacaksın ya da hiç" İşte Songül Polat'ın hayat felsefesi... Derken Ceylan büyümüş. Ve üniversite okumak için taaa Amerika'ya gitmiş. Ve işte o gün Songül Hanım için çalışma vakti gelmiş. Sonra...

Ceylan Amerika'ya, siz iş hayatına girdiniz öyle mi?

Aynen öyle. Çünkü onun yokluğu beni çok kötü etkileyecekti. Kızım benim en yakın arkadaşım olmuştu. Birlikte alışverişe, sinemaya, yemeğe gidiyorduk. Oturup her konuyu konuşabiliyorduk. Ama diğer taraftan kendi ayaklarının üzerinde durabilmeliydi. Ben de bir şeylerle meşgul olmalıydım.

Ama sizinki meşgul olmanın ötesinde...

Aslında başlangıçta bu kadar yoğun değildim. İlk olarak Polat Otel içindeki sağlık ve güzellik kliniği olan CLP Clinique La Prairie ile ilgilenmeye başladım. Zamanla otele kaydım. Son olarak Erzurum'la da ilgilenmeye başladım.

ERZURUM'A KADIN ELİ DEĞDİ
Ne tarafa ağırlık vereceksiniz?

Erzurum'a ağırlık vereceğim. Vermemiz lazım. Ben kayak turizmini iyi tanıyorum. Çok uzun zamandır kayak yapıyorum. Erzurum, mayıs sonuna kadar kârlı olan bir bölge. Zirvesi 3200'lerde... Bizim otel Palandöken'in eteğinde. Sonra oralarda hava sürekli güneşli. Açık havada kayak yapmak ayrı keyif. Erzurum'a bir kadın elinin değmesi şarttı. Çünkü oralara estetiği, güzelliği götürmek gerekiyor. Ben otelin her köşesiyle ilgileniyorum. Açılıştan önce 224 tane odayı gecenin 2'sine kadar tek tek kontrol ettim. Eksikleri not aldık. Bu babamdan gelen bir alışkanlık. O da yaşına rağmen her 10 günde bir İstanbul'daki otelin tüm odalarını, depoları, mutfakları tek tek dolaşır. Personele bırakırsanız bir yere kadar.

ZİRVE GERÇEKLEŞTİ
Herkes bu ekonomik krizde bu kadar büyük bir açılışı neden ve nasıl yaptığınızı merak ediyor.

Açıkçası çok düşündük. Bir ay önce İbrahim Bey ile bir toplantı yaptık. İnsanlar moral olarak çok kötü. Biz bu ülkede iyi şeylerin de olduğunu göstermek istedik. Hem biz resmi açılış yaptık. İşadamları ve bakanlar geldi. Orada da bir zirve oluştu. Örneğin Sakıp Sabancı ile Bayram Meral işçi çıkarıp çıkarmama konusunda görüşmüşler. Amacına ulaştı. Pişman değiliz.

Holdingin diğer kolları krizden etkilendi mi?

Etkilenmedi dersek yalan olur. Herkes kadar biz de çok etkilendik. Ama turizm iyi gidiyor. İstanbul oteli ful dolu. Amerikalılar geliyor.

Öyleyse, bu gidişle küçük kardeş yani turizm, holdinge destek çıkacak.

İnşallah.

Eşiniz ne iş yapıyor?

O da inşaat işi yapıyor. Eski yalıları falan restore edip satıyor.

İş hayatına girdiğiniz için aileniz mutlu mu?

Çok memnunlar. İbrahim Bey, kısa zamanda çok yol aldığımı düşünüyor.

Neden babanıza İbrahim Bey diyorsunuz?

Ben çok disiplinliyim. İlk zamanlarda bey diyemiyordum. Ama alıştım. Bazen evde eşimle konuşurken bile "İbrahim Bey bu kararı verdi" falan diyorum.

BABAMLA MIÇMIÇ OLAMAM
Babanızla ilişkileriniz nasıl?

Tek kız olduğum için bana ayrı bir zaafı vardır. Ama yine de sinirlendiği zaman hiç kimseyi gözü görmez. Yüzünün rengi değişir. Annem onu hep "sakın Songül'e de bağırıp çağırma" diye uyarıyormuş. İbrahim Bey, eve hiç iş taşımaz. Ama evde de her şey saygı çerçevesiyle gelişir. Ben onun yanında ayak ayak üstüne atamam. Babama hâlâ "siz" derim. Eşimle kızıma bakıyorum da, ben babamla asla onların olduğu gibi "mıçmıç" olamam.

Peki aile birbirine bağlı mı?

Biz eskiden hepimiz aynı apartmanda oturuyorduk. Yazın Yeşilköy'de, kışın Maçka'da. Adnan iki yıl önce Kandilli'de müstakil bir eve taşındı. Murat eşinden ayrıldı ve başka bir eve çıktı. Ama eşi hâla bizimle. O her zaman bizim gelinimiz. Şu anda annem babam, biz ve gelinimiz aynı apartmandayız. Ama yakında Adnan'da geri dönecek. Çünkü kızları Amerika'ya okumaya gidiyor. Yanlızlığa dayanamazlar.

Siz de futbolla ilgili misiniz?

Ben Beşiktaşlıyım. Çünkü İbrahim Bey de Beşiktaşlı. Ama annem, Adnan ve Murat Galatasaraylı. Eşim de Beşiktaşlı. Ben aslında üç takım tutuyorum. Beşiktaş, Galatasaray ve Erzurumspor. Ama birincisi Beşiktaş. Adnan'dan dolayı futbol ailemizin içinde. Ben bütün maçları seyrediyorum. Evdeki en fanatiğimiz ise annem. Galatasaray'ın bütün futbolcularını tanıyor. Sakatlanırlarsa çok üzülüyor. Özellikle Hakan Şükür'ü çok seviyor. Hakan onun üçüncü oğlu.

Erzurum'daki cennet
224 odadan oluşan Erzurum Polat Otel, 800 yatak kapasitesi, 1400 metrekarelik sağlık kulübü, 300 kişilik sinema salonu, 750 kişilik balo salonu, sauna, solarium, Türk hamamı, vitamin bar ve kapalı yüzme havuzuyla beş yıldızlı bir hizmet sunuyor. Lobi katında bulunan iki restorandan biri 400 kişilik, diğeri ise 200 kişiye hizmet veren ve yöre yemeklerinin sunulduğu özel bir restoran. Odalara Erzurum manzarası izleyerek inip çıkılmasını sağlayan panaromik asansörleri var. Disco ve 750 metrekarelik çok işlevli salon, kapalı otoparka bir tünelle bağlanmakta.

Sibel Arna

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır