kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Turizm sezonu kazmalarla açıldı


Dükkanlarının önü adım atılamaz hale gelen Nuruosmaniye esnafı belediyeye isyan ediyor, "Turizmi baltalamak için bundan daha kötüsü yapılamazdı" diyor
Tarihi suriçi bölgesindeki en gözde turistik mekanların başında gelen Nuruosmaniye Caddesi bir haftadan bu yana savaş alanını andırıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin kanalizasyon çalışması için kazıp adım atılmaz hale getirdiği caddedeki esnaf, "Turisti kaçırmak için bundan daha kötüsü yapılamazdı. Burada turizm sezonu kazmalarla açıldı" diye isyan ediyor. Kış aylarında oturan belediyenin turizm sezonu başında caddede çalışma başlatmasının mantıksız olduğunu savunan esnaf, "Türkiye ekonomik sıkıntıdan kurtulmak için turizme bel bağlarken burada turizme darbe vuruluyor" diyor. Paramparça edilen kaldırımlarının üzerine turistlerin yürüyebilmesi için tahtalar döşeyen esnaf çalışmanın hizmet değil, köstek olduğunu söylüyor.

TURİST KAÇIYOR
Çalışmanın zamanlaması kadar yavaş sürdürülmesine de isyan eden Nuruosmaniye esnafı şöyle konuşuyor: "Caddenin başına gelip her tarafın darmadağın edildiğini gören turist dükkanlara girmeden geri dönüyor. İşin en kötüsü çalışma kısa sürede bitecek gibi de görünmüyor. İstanbul'un en önemli turistik caddesi zamanlama hatasının kurbanı oldu. Bizim kaybımızı kim karşılayacak?" Caddede daha geçen yıl çalışma yapıldığını hatırlatan esnaf, "Neden yine kazıldığını anlamadık" diye tepki gösteriyor.

RAMAZAN YAZGAN

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır