kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale 'Çıkış Yok'a gitti!


İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 20'nci Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale'yi Alman yönetmen Oskar Röhler'in "Die Unberührbare" (Çıkış Yok) filmi aldı.

GÖRKEMLİ ÖDÜL TÖRENİ
Dün gece Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ödül gecesinde ödülü, yönetmen adına filmin başrol oyuncusu Hannelore Elsner aldı. Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı görkemli ödül gecesinde Elsner de, Jüri Özel Ödülü'ne de değer bulundu. Festivalde, Jüri İkinci Özel Ödülü'nü Fransız yönetmen Tony Gatlif'in Vengo (İntikam) filmi aldı. Yaşam Boyu Başarı Ödülleri ise İtalyan sinemasının ustalarından Taviani Kardeşler adına Vittorio Taviani ve ABD yönetmen ve yapımcı Roger Corman aldı. Taviani ve Corman'a ödüllerini İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı verdi.

Ulusal Yarışmada ise Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Yılın En İyi Türk Filmi Ödülü'nü "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" ve "Herkes Kendi Evinde" filmleri paylaştı.

Yılın En İyi Türk Yönetmeni Ödülü'ne ise "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar"ın yönetmeni Serdar Akar değer bulundu. Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği FIPRESCI Ödülü ise Uluslararası Yarışma'da İran filmi Kâfurun Kokusu, Yasemin'in Rayihası"nın oldu.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır