kapat
29.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Burası harika


Rus asıllı Amerikalı işadamı Dennis Tito, dün "çocukluk hayalim" dediği uzay yolculuğunu gerçekleştirdi ve 2 Rus kozmonotla birlikte 10 günlük uzay macerasına başladı.
Uzaydan dünyaya ilk selamını gönderen Tito, kapsüldeki kamera aracılığıyla Rus yetkililerle sohbet etti. Tito, kendisini nasıl hissettiğini soranlara Rusça cevap verdi: Khorosho! (Harika!)

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın tüm karşı çıkma ve erteleme girişimlerine rağmen fırlatma dün planlandığı gibi TSİ 10.37'de gerçekleşti.

TATİLE DEĞİL HAYALİME...
Titiz bir şekilde uçuşa hazırlanan Tito, çok heyecanlıydı ancak soğukkanlı olmayı başardı. Eski eşi, çocukları ve yeni sevgilisiyle vedalaştıktan sonra fırlatma merkezine geçti. Uzay giysisini giydi. Son kontrolleri yapıldı. Ve Tito bol bol Beatles dinleyeceği yolculuğuna başladı. Fırlatmadan bir gün önce, CNN'le bir röportaj yapan işadamı, "Bu bir tatil değil... Uzaya gitmek gibi bir hayalim vardı; onun gerçeğe dönüşmesi yalnızca. Bu bir görev de değil. Ben savaş pilotu değilim ki. Tek istediğim bu deneyimi sonuna kadar yaşamak ve fotoğraflarımı herkese göstermek." dedi.

Soyuz kapsülü yarın Uluslararası Uzay İstasyonu ISS'e kenetlenecek. Tito 6 gün boyunca dünyadan 408 km. uzaklıktaki istasyonda yaşayacak.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır