kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Yazarlar
 

Şarkılarda damping var!


Kriz öncesinde ünlü bir bestecinin imza attığı bir şarkı 50 bin dolara müşteri bulabiliyordu. Ekonomik kriz şarkıların fiyatlarını tepetaklak etti
MÜzik piyasasında her gün yeni bir albüm telaşı yaşanıyor. Bir albümün iyi satılabilmesi için en önemli kural, albümde Sezen Aksu, Kayahan ya da Serdar Ortaç gibi bir ismin bir şarkısının bulunması. Elbette böylesi öne çıkmış isimlerden şarkı almak da çok pahalı. Ancak ekonomik kriz, müzik piyasasındaki şarkı fiyatlarını da alt-üst etti. Bir şarkı için 50 bin dolar isteyen Sezen Aksu, Kayahan ve Serdar Ortaç gibi isimler, artık bu paranın yarısına da şarkı veriyor.

KİMSE ŞARKI ALMIYOR
Konuyla ilgili olarak SABAH'a görüş veren Kayahan: "Neyi ne kadara alıp satacağımızı bende bilmiyorum. Fedekarlık yapılıyor elbette ama iş dolar değil de Türk parası üzerinden dönse her şey çok daha iyi olacak. Artık biz Türk parası konuşmak istiyoruz" dedi. Serdar Ortaç da artık dolardan çok Türk lirası üzerinden anlaştıklarının altını çiziyor. Ortaç "Şu anda zaten beste alışverişi yapılmıyor. Yapıldığı zaman da indirim yapılıyor" diyor. Anlaşılan müzik piyasasının beste ürtecileri, ekonomik krize çoktan uyum sağlamış.

İşte yeni fiyatlar

Sezen Aksu25 bin ila 35 bin dolar
Kayahan25 bin ila 35 bin dolar
Serdar Ortaç3 bin ila 20 bin dolar
Doğuş2 bin ila 10 bin dolar
Kerem Ökten2 bin ila 10 bin dolar
Altan Çetin5 bin ila 10 bin dolor
Harun Kolçak2 bin ila 4 bin dolar
Metin Özülkü2 bin ila 4 bin dolar

Sezen: Bana işimi sorun
Ulus'tan Kanlıca'daki evine taşındıktan sonra kendine yepyeni bir dünya yaratan Sezen Aksu, bu sessizlik ve sükunetin içinde çok mutlu olduğunu söylüyor. Bundan böyle işiyle ilgili konuların dışında hiçbir şekilde gündeme gelmek istemediğini belirten sanatçı, uzun zamandır ortalarda olmadığı günlerde üretkenliğinin doruğuna çıkmış ve tam 14 beste yapmış.

Her sabah çok erken saatlerde kalktığını, yürüyüşler yaptığını, kıyıdaki balıkçılarla sohbet ettiğini söyleyen Aksu, "Kendimi köyüme dönmüş gibi hissediyorum" diyor. Peki bu hayattan kaçmak mı, yoksa bizzat hayatın içine bir yolculuk mu? Bu konuda da şöyle konuşuyor Aksu: Hayatımı kaptırmaya niyetim yok. Kendimi böyle çok iyi hissediyorum. Bir ömür boyu kendime kıyak yapmadığımı fark ettim. Şimdi kendime kıyakçılık yapıyorum. Her şey kendini sevmekle başlıyor. Ben de artık kendimi sevmeye başladım. Çok güzel şarkılar üretiyorum. Sürekli kitap okuyorum."

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır