kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Sağlık raporları Adli Tıp'ta


Fadıl Akgündüz, mahkemede bulaşıcı hastalık, prostat, nöroloji, kalp ve üroloji tedavisi gördüğünü öne sürdü
Yurtdışında tedavi gördüğü gerekçesiyle yargılandığı duruşmalara katılmayan Jet-Pa Holding A.Ş.'nin sahibi Fadıl Akgündüz'ün gönderdiği sağlık raporları, mercek altına alındı. Bakırköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi, Akgündüz'ün raporlarının tıbben geçerli olup olmadığının araştırılması ve sözkonusu hastalıkların yolculuğa engel teşkil edip etmediğinin belirlenmesi için raporları Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu'na gönderdi.

Fadıl Akgündüz "vergi kaçakçılığı" suçundan yargılandığı Bakırköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne, İsviçre Sağlık Bakanlığı ve Zürih Kantonu'nca onaylı tıbbi heyet raporları sunmuştu.

Bakırköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmada Akgündüz'ün ifadesinin talimatla alınmasını istedi. Mahkeme heyeti ise Akgündüz'ün gönderdiği sağlık raporlarını, Adli Tıp Kurumu'na göndererek raporların hastanın yolculuk etmeye engel teşkil edip etmediğinin belirlenmesini istedi. Mahkeme gelecek rapor doğrultusunda hareket edecek.

AKGÜNDÜZ'ÜN mahkemelere sunduğu sağlık raporları şöyle:

DR. F. Kaefelli Tıp Laboratuarları DR. Gal Stefon: İdrar yollarında tekrarlayan kronik ağrılar, idrar yaparken yanma ve idrar çıkışındaki azalma nedeniyle ürolojik muayenede bakteri görülmemiştir ancak kronik prostat teşhis konulmuştur.

Tıp Dr. Max Probst Genel Tıp Hekimi FHM: Mehmet Fadıl Akgündüz'ün kalp tedavisi için hala kontrolümüz altında olduğunu onaylarım. 3 aydır gördüğü kalp tedavisinde ciddi nörolojik problemleri de olduğu ortaya çıktı. Tıbben tedavisinin en az 1 yıl daha devam etmesi gerektiğini bildiririm.

6 Ekim 2000 tarihli "Max Probst Ğ Raporu: Hastanın şiddetli bulaşıcı hastalık, kalp tedavisi ve kronik romatizma şikayetleri nedeni ile müşahade altında tutulduğunu onaylıyorum. Hastanın 6 ay süreyle yolculuk yapması uygun değildir.

Perihan YILDIZ

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır