kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Borsa parayı gördü endeks 9 bini aştı


Cumartesi sabah açıklanacağı kesinlik kazanan ekonomik programa yönelik beklentileri satın alan borsa, dövizdeki gerilemenin de etkisi ile 23 Şubat'tan bu yana ilk defa 9 bin 26 puana ulaştı. Hisse senetleri ortalama yüzde 4.26 değer kazandı. Bu arada işlem hacmi 451 trilyon liraya çıktı.
Dolar dün 1 milyon 280 bin lirayı aştıktan sonra günü 1 milyon 265 bin seviyesinden kapattı. "Biz kaosu haftalar önce satın almıştık" diyen borsacıların programa yönelik beklentileri iyimser. Endeksin yönünü piyasanın programa vereceği tepkinin belirleyeceğini ifade eden borsacılar programın piyasada beğenilmesi halinde endeksin 10 bin 700'e kadar tırmanmasını bekliyor. Gedik Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Uğur Yılmaz, 70 cent seviyesinde ciddi bir direnç olduğunu ifade ederken, programdan radikal tedbirler çıkması durumunda ilk olarak 1 centin aşılabileceğini söyledi.

Bu arada borsada IMF, Dünya Bankası ve G-7'lerden gelecek kredinin 12 ile 17 milyar dolar olacağı yönünde tahminler dolaşıyor. İlk diliminin en iyimser tahminle mayıs ayında gelebilecek olmasına karşın, söz konusu kurumlardan kredi gelecek açıklamasının dahi piyasaları açmak için yeterli olacağı kaydediliyor. Programdan dövize yönelik Merkez Bankası'nın daha aktif bir rol çıkacağını tahmin eden borsacılara göre, dövizde bekleyen tasarrufların yüzde 50'sinin çözülmeye başlaması ile kilit açılacak.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır