kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

KISA KISA KISA


Cep telefonlu adama yıldırım çarptı
Amerika'nın Kansas eyaletinde Rob Keehn adlı bir kişiye, cep telefonu yüzünden yıldırım çarptı. Keehn evinin verendasında telefonla konuşuyordu. O sırada yakınlarındaki bir ağaca yıldırım düştü. Sonrasını Keehn şöyle anlatıyor: Cep telefonunun akımı nedeniyle yıldırım beni de etkiledi. Kalbime yumruk yemiş gibi oldum... Sinir sistemi bozulan Keehn sürekli gözlerini kırpıyor.

Çin'de 1 gün içinde 89 kişi idam edildi
Çin yeni bir rekora daha imza attı ve dün 89 kişiyi idam etti. 28 idamla, ülkenin orta kesimlerindeki Canton kenti birinci sırada olurken, Canton'u 21 idamla Hong Kong sınırındaki Shenzhen kenti izledi. Dünkü mahkemelerde de 46 kişinin idamına karar verildi. Çin'de son dönemlerde organize suçlara karşı başlatılan kampanya nedeniyle infaz sayıları da arttı.

Çıplak erkek spiker haber sunmaya başladı
İnternetteki http://www.nakednews.com sitede dün akşam ilk kez bir erkek spiker çırılçıplak haber sundu. Kadın spikerlerin ana haber bültenlerini çıplak okuduğu, hava durumunu çıplak sunduğu siteye kadınların çok rağbet ettiği açıklandı. Sitenin sözcüsü Kathy Pinckert, siteyi bir ayda ziyaret eden 6 milyon insanın yüzde 25'inin kadın olduğunu söyledi ve "Onları da düşünmeliydik" dedi.

Irak büyükelçisini güpegündüz soydular
Irak'ın Güney Afrika Cumhuriyeti büyükelçisi Hıdır el Amar, dün sokak ortasında soyuldu. Başkent Pretoria'daki bir bankadan çıkan büyükelçi, aracına binip eve gidecekti. Araç kırmızı ışıkta durduğunda silahlı 3 kişi, kapıyı açıp büyükelçiden çektiği parayı vermesini söyledi. Soyguncular Amar'ın 7 bin 500 doları ve cep telefonunu alıp kaçtı.

Kraliyet'e, Başbakanın kayınpederi de küfretti
İngiliz Kraliçesi'nin küçük gelini Sophie Jones'dan sonra Başbakan Tony Blair'in kayınpederi de Kraliyet'e karşı ağır konuştu. Tony Booth, "Kimse Kraliyet Ailesinden küçük bir bireyin küstahlığının arkasındaki cimriliği ve kötü yorumları karşısında şaşırmasın. Ailenin iğrenç aptallıkları kutsal hakları ve bizden farklı aile oldukları yönündeki inançlarıyla ortaya çıkan kasıntılıklarını azaltıyor.

Dayakçı milletvekili 6 ay uzaklaştırıldı
Uzakdoğu ülkelerinden Tayvan'da bir milletvekili, kadın meslektaşını dövdüğü için Meclis'ten 6 ay uzaklaştırıldı. Bağımsız milletvekili Lo Fu-chu, 28 Mart günü yapılan Meclis görüşmesinde kendisine karşı gelen Diane Lee'nin yüzüne yumruk atmıştı. Kavga görüntüleri dünya televizyonlarına yansıyınca, Fu-chu tüm kadın örgütlerinin tepkisi toplamıştı.

'Yuri Gagarin'den önce 3 kozmonot öldü'
12 Nisan 1961 dünya tarihi için önemli bir gündü. Rus kozmonot Yuri Gagarin, uzay yolculuğu yapan ilk insan oldu. Gagarin 108 dakikalık gezisinden sonra dünyaya döndü... Dün bu yolculuğun 40'ncı yıldönümüydü. Ruslar tarihi bir sırrı açıkladı: 1957, 58 ve 59'de Güney Rusya'daki Kapustin Yar bölgesinde 3 uzay aracı denemesi yapmıştık. Fırlatmalarda içindeki kozmonotlar öldü.

Bilinmeyen Madonna
Galler Prensesi Diana'nın biyografisini yazarak ünlenen Andrew Morton, şimdi de ABD'li pop şarkıcısı Madonna'nın hayatını yazıyor. Önümüzdeki Kasım ayında yayınlanacak olan kitap çağın en gizemli kadınlarından Madonna'nın daha önce hiç ortaya çıkarılmamış yönlerini ele alacak.

Sübyancı dedeye hapis
Fransa'nın Kuzeydoğusundaki Besancon kasabasında, 80 yaşındaki bir adam sübyancılık suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, suçlu bulduğu adamın cinsel tacizde bulunduğu iki küçük kıza ve genç kadın komşuna 210 bin Fransız Frangı maddi tazminat ödemesini de kararlaştırdı.

Şap yüzünden 59 okul kapatıldı
Hollanda'nın orta kesimlerinden sonra kuzeyine de sıçrayan şap salgınına önlem çerçevesinde, hastalığın görüldüğü Friesland'daki 59 okul, 17 Nisan'a kadar kapatıldı. Dün bölgede bir çiftlikte şap belirlenmiş ve 10 kilometre çapında tüm bölge karantina altına alınmıştı. Okullar da bir süre kapatıldı.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır