kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Güney Afrika şokta


Gazetelere "Kara Paskalya" başlığıyla manşet olan stad faciasının sorumluları aranıyor. Lig Başkanı: "Onbinler içeri nasıl biletsiz girer?"

1 KOLTUĞA 2 KİŞİ
Güney Afrika'nın en büyük stadyumu, Johannesburg'daki 62 bin kişi kapasiteli Ellis Park'ta önceki akşam yaşanan faciadan sonra ülkede tam anlamıyla bir şaşkınlık yaşanıyor. Ülkenin yüksek tirajlı gazetesi Sowetan tam sayfa verdiği facia haberini "Kara Paskalya" başlığıyla duyurdu. Taraftarların bir çoğu tek kişilik yerde 2 kişinin oturduğunu belirtirken futbol federasyonu olaya el koydu.

MANDELA'DAN BİLDİRİ
Futbol adamları olayın nedenlerini bulmaya çalışıyor. Futbol Ligi Başkanı Robin Petersen, kapsamlı bir araştırmanın yapılacağını belirtirken, eski Devlet başkanı Nelson Mandela da yayınladığı bildiride, yapılacak soruşturmanın böyle felaketlerin bir daha tekrarlanmamasının yolunu açmasını diledi. Benzer bir olay 1991'de Orkney Stadı'nda yaşanmış, 40 kişi ölmüş 200 kişi yaralanmıştı.

2010 ŞANSI TEHLİKEDE
Ülkenin en tanınmış futbolcularından Mark Fish faciayla birlikte 2010 Dünya Kupası ev sahipliği için aday olan Güney Afrika'nın şansının tehlikeye girdiğini söyledi. İki takım arasındaki maçın yılın futbol olayı olduğunu söyleyen Fish "İnsanlar bunun için 1000 km uzaklıktan gelmeyi göze alıyorlar" dedi. Ülkenin en saygın ekonomi gazetesi Business Day de facianın 2006'ya ev sahipliği hakkını kılpayı kaçıran ülkenin 2010 umutlarının da bittiğini vurguladı.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır