kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

atv vitrin yeniledi


Murat Birsel-Serap Ezgü ikilisinin sunmaya başladığı atv ana haber bülteni, kısa zamanda farkını ortaya koydu: Her zamanki atv farkını... Kanalın kadrosu genç ve dinamik isimlerle yenilendi ancak çizgisinde bir değişiklik sözkonusu değil
Geçen hafta atv'nin tecrübeli kadrosu genç ve dinamik isimlerin desteğiyle yenilendi. Ancak bu yenilik, atv'nin çizgisini değiştirmeyecek. Değişen tek şey, vitrin. Artık atv'nin ana haber bülteninde Ali Kırca'nın yerine Murat Birsel ve Serap Ezgü'yü göreceğiz...

Daha önce Sabah gazetesinin haber müdürlüğünü, Ankara temsilciliğini yapan ve NTV'deki programı ile yakından tanıdığımız Murat Birsel'e, Türkiye televizyonlarının deneyimli spikeri Serap Ezgü eşlik ederken, işin mutfağında da Sabah'ta ve atv'de çalışmış deneyimli bir kadro yer alıyor. Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Tezkan, atv'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni, Uygar Eremektar Haber Koordinatörlüğü'nü, Korcan Karar da Yardımcı Koordinatörlüğü'nü yapacak. Stres ve adrenalini son derece yüksek bu işin öncesinde, atv'nin yeni kurmaylarının odalarına, haber toplantısı sonrasında konuk olduk. Hem hayırlı olsun demek, hem de teybimizi ve objektifimizi yöneltmek için.

TANSİYON YÜKSEK
İşleri gereği zamanla yarışan ekibin gözleri biraz bizdeydi biraz da ekranlarda. Her gün 10.30'da başlayan gündem toplantısının ardından dağılan ekip, haber analizleri, yorumlar, yeni haberlerin takibinin ardından saat 14.00'te tekrar toplanıyor... Ardından yine aynı koşuşturmaca başlıyor. Her geçen dakika stresi tırmandırıyor, çünkü yayın saati yaklaşmakta. Yeni Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tezkan'ın da dediği gibi "Televizyon haberciliği adamın tansiyonunu yükseltiyor."

Arabayı sürme sırası bende
Murat Birsel: "Çok keyifliyim, çünkü evime döndüm. atv'nin haber merkezini ben kurmuştum, geldiğimde birçok kişi bana 'Beni işe siz almıştınız' dedi. Ayrıca atv'nin kardeş kuruluşu Sabah'ın Haber Müdürlüğü'nü, Ankara Temsilciliğini de yapmıştım, bu yüzden kendimi iki kat daha fazla evimde hissediyorum. Tabii Ali Kırca büyük bir isimdi ama inanıyorum ki, zamanla biz de en iyi haberciliği yapacağız. Burada size ilginç bir anektod anlatabilirim: TRT'nin Genel Müdürlüğü Müşavirliği'ne getirildiğimde, bana bir oda verilmişti. Sordum 'Burası daha önceden kimindi' diye, bana 'Ali Kırca'nın' demişlerdi. Serap'ın yanımda olması da beni çok rahatlatıyor açıkçası, çünkü NTV'de program yapmama rağmen asla bir spiker kalitesi ve formatı ile haber okuyamam. Bu noktada Serap'la paslaşabiliyoruz. Artık ehliyeti aldım, arabayı sürebilirim."

Yola devam ediyoruz
Mehmet Tezkan (atv Haber Genel Yayın Yönetmeni): "Çizgimizde değişen bir şey olmayacak, atv sekiz yıl önce nasılsa bugünde öyle. Aynı habercilik ilkelerini sürdürüyor. Farkımız, değişen yüzlerimizin olması. Tabii daha genç ve dinamik bir kadroyla. Amacımız atv'nin her zamanki dürüst, güvenilir, ağırbaşlı, saygın habercilik ilkesini sürdürmek. Yolumuza devam ediyoruz."

Çok iyi elektriğimiz var
Serap Ezgü: "Murat araba sürmekten örnek verdi; ben de bu örnekten devam edeyim. Spikerliğe bir yıl ara vermiştim ama pazartesi günü kameraların karşısına geçtiğimde sanki hafta sonu tatilinden dönmüş ve işe bir gün ara vermiş gibi hissettim kendimi. Murat gibi ben de, her ne kadar dışarıdan gelsem de, kendimi evimde hissettim. Daha doğrusu bu bana hissettirildi. İkili haber sunumumuzdan ben de çok mutluyum, çok iyi bir elektriğimiz var. Türkiye'de haber bültenlerinde daha çok erkek yüzü görürüz. Oysa kadınlar nasıl her alanda varsa haberde de yer almalı. Bunu çok önemli buluyorum."

Zengin haber ağı
Korcan Karar (Yayın Koordinatör Yardımcısı): "Haberlerin hazırlanmasında Sabah'la daha iç içe bir anlayış gözetiyoruz. Sabah gazetesi Türkiye'nin en saygın ve okunan yazarlarına sahip. Her biri atv'nin de yazarı. Ayrıca Sabah'ın Türkiye çapındaki haber bürolarını da kullanacağız, her birim bizim de haber kaynağımız olacak. Mesela, Fotomaç bizim de spor servisimiz olacak. Bu da çok zengin ve renkli bir haber ağı anlamına gelir."

Buket Aşçı

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır